(P) Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): viitorul se deschide în fața ochilor tăi


ASUS transformă felul în care vei folosi laptopurile de acum încolo prin modelul Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), primul portabil cu ecran tactil cu diagonală de 17.3 inch care aduce o premieră tehnologică: ecranul se poate îndoi când este închis într-un laptop cu șasiu de doar 12.4 inch, mai mic chiar decât o coală de hârtie A4, deschizând posibilități asociate în trecut cu un laptop cu ecran mare și dimensiuni pe măsură.


 

ASUS s-a asociat încă de la începuturile sale cu inovația și acest lucru devine clar când ne uităm la excepționalul laptop Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), un produs definit prin versatilitate, inovație și, nu în ultimul rând, ingeniozitate, atribute conferite în principal de ecranul cu diagonală de 17.3 inch, rezoluție superioară 2.5K, raport de aspect înalt 4:3 care știe să atragă atenția prin capacitatea de a se plia în mijloc pentru a forma două ecrane distincte cu aspect 3:2 și rezoluție 1920 x 1280 pixeli care nu sunt, însă, separate de margini deranjante, oferind, astfel, un spațiu de lucru continuu.

Un ecran care stârnește o nouă revoluție

Noua tehnologie de ecrane pliabile vine cu o serie de avantaje inedite care oferă împreună o versatilitate nemaiîntâlnită, cu mai multe moduri de utilizare noi, la care se adaugă cele facilitate de prezența tastaturii complet detașabile ASUS ErgoSense Bluetooth cu taste de dimensiune completă și cu o cursă precisă de 1.4mm care oferă un feedback tactil superb.

Este deja evident că Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este un laptop foarte capabil care se poate adapta extrem de rapid la orice situație, putând fi utilizat în mai multe moduri, câteva imposibile cu alte dispozitive: în mod laptop cu tastatură virtuală sau fizică, sistem clasic desktop, tabletă, eReader sau cu ecranul complet desfăcut la 180 de grade pentru consum multimedia sau fluxuri de productivitate care necesită un spațiu de lucru extins. Posibilitățile sunt, practic, nelimitate și trecerea de la un mod de lucru la altul se face extrem de rapid, în doar câteva secunde. Rearanjarea aplicațiilor la schimbarea modului de lucru se face în mod automat cu ajutorul software-ului ScreenXpert.

ASUS nu s-a mulțumit să folosească un simplu ecran pliabil, ci a dezvoltat un panou cu margini subțiri NanoEdge care oferă un raport ecran-corp de 87%. Panoul utilizează tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode) și aduce, astfel, toate avantajele unui ecran ASUS OLED, de la rezoluție ridicată, la culori ultra-realiste HDR cu o acoperire integrală a volumului de culoare DCI-P3, până la calibrarea PANTONE individuală din fabrică. Experiență cinematică este îmbunătățită semnificativ de compatibilitatea Dolby Vision, iar protejarea ochilor și a somnului se face prin emisii reduse cu până la 70% în cazul radiației luminoase în spectrul albastru.

În clipa în care desfaci pentru întâia oară ecranul vei fi luat prin surprindere de cele peste 1.07 miliarde de culori care sunt afișate cu un contrast aproape infinit de 1.000.000:1 și la o luminozitate ridicată de 500 niți, fără întreruperi supărătoare, grație timpului de răspuns extrem de scăzut de 0.2 milisecunde.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): experimentează viitorul laptopurilor chiar acum

Nu trebuie să facem greșeala să considerăm laptopul Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) doar un nou tip de laptop, pentru că avem de-a face cu un produs elegant, pentru construcția căruia s-au folosit finisaje și materiale care inspiră calitate la fiecare contact. De când îl scoți din cutie, vei fi întâmpinat de noua monogramă ASUS care reflectă în mod ingenios lumina pe sticla netedă de nuanță albastru închis.

Șasiul este unul deosebit de compact, cu o grosime de doar 0.87 cm când ecranul este deschis complet și este realizat din materiale durabile, la bază fiind vorba de un aliajul de magneziu finisat în nuanța Tech Black. Suprafața șasiului este acoperită parțial de un suport ergonomic din piele artificială de culoare verde închis. Balamaua specială este o realizare aparte a inginerilor ASUS și permite închiderea și deschiderea fără efort a ecranului OLED pliabil. Aceasta a fost supusă celor mai stringente teste, în condiții dure, motiv pentru care este garantată pentru cel puțin 30.000 de cicluri de deschidere complete, un număr suficient de mare pentru mulți ani de utilizare normală.

Deși părea de neimaginat cu foarte puțin timp în urmă, spațiul de lucru asociat cu un laptop de 17 inch este acum disponibil într-un produs care cântărește doar 1.5 kg fără tastatură și 1.8 kg când este cuplat cu tastatura inclusă ErgoSense. Închis, Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu este mai mare decât o simplă foaie A4, putând fi purtat discret în husa elegantă inclusă în pachetul produsului.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu face rabat la performanță de dragul aspectului și nu uită că trebuie să fie în primul rând un laptop performant, motiv pentru care este dotat cu tehnologii de ultimă generație. Printre caracteristicile care te vor interesa amintim procesoarele Intel din generația a 12-a, până la un puternic model Core i7 cu cip grafic integrat Iris Xe, două porturi Thunderbolt 4 cu viteze de până la 40 Gbps care facilitează transferurile rapide de date, autonomia de 9.5 ore oferită de bateria de 75 Wh cu încărcare prin mufă USB-C și conectivitatea fără fire oferită de cel mai nou standard WiFi 6E.

  • (P) Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): viitorul se deschide în fața ochilor tăi

related posts

Modifică setările cookies