(P) 10 tipuri diferite de făină. Iată care este utilizarea lor corectă!


Ingredient nelipsit din recuzita oricărui bucătar, făina este esențială pentru obținerea celor mai iubite rețete.

Tag-uri:

Există mai multe variante ale acestui aliment și este important să înțelegi cum trebuie folosită fiecare dintre ele, altminteri poți avea surpriza că rețeta pe care o aveai în minte nu a ieșit așa cum ai plănuit.

Indiferent dacă vrei să prepari prăjituri, pâine, paste sau diferite produse de patiserie, este important să alegi o faina de calitate cum este cea pusă la dispoziție de magazinul online Yuga. Iată doar câteva sortimente pe care le vei descoperi în catalogul de produse Yuga!

De grâu

Ideal pentru prepararea aluaturilor, un astfel de produs este esențial când vrei să pregătești torturi, prăjituri, dar și pâine sau pizza. Există nenumărate tipuri de grâu și fiecare dintre acestea conține fibre, proteine și vitamine esențiale pentru organismul tău.

De secară

Produsele obținute din secară sunt sursă bogată de fibre alimentare și reprezintă o modalitate naturală de a-ți întări sistemul imunitar. Acestea sunt folosite adesea în curele de slăbire, fiind bogate în seleniu. De asemenea, este un excelent antioxidant.

De in

Semințele de in au proprietăți calmante și, atunci când sunt folosite pentru prepararea făinii, oferă un conținut scăzut de grăsimi și carbohidrați, completat de proteine și fibre.

De cânepă 

Cânepa este o plantă cu o lungă tradiție pe teritoriul României și are un conținut ridicat de proteine, fibre vegetale și minerale. Produsele pe bază de cânepă sunt preferate de vegetarieni, vegani, însă trebuie păstrate la frigider odată ce au fost deschise.

De quinoa

Quinoa este o plantă asemănătoare cu spanacul și sfecla, fiind o sursă bogată de carbohidrați complecși, fibre dietetice, minerale și vitamine precum fier, zinc sau magneziu. Este recomandată pentru prepararea brioșelor, a aluatului de pizza și al prăjiturilor.

De mei

În general, făina de mei este ideală pentru îngroșarea sosurilor și a supelor, dar și pentru prepararea budincilor și a prăjiturilor. Printre avantajele acestui produs se numără și conținutul de enzime digestive, de vitamine B și E, fibre, proteine, dar și faptul că nu conține gluten și că este alcalină.

De cocos

La fel ca celelalte făini care nu provin din grâu, nici acest sortiment de făină nu conține gluten, fiind recomandat pentru rețetele vegane sau vegetariene. Reține că această variantă absoarbe foarte mult lichid și că solicită utilizarea unei cantități mai mari de ouă pentru orice rețetă pregătești.

De năut

Utilizată cu precădere în bucătăria indiană, varianta obținută din năut conține antioxidanți, vitamine, minerale și este bogată în fibre și proteine. Din moment ce aroma acestei făini este foarte puternică, este recomandată combinarea sa cu alte tipuri de făină.

De alune de pădure

Cei care iubesc aroma alunelor ar trebui să folosească acest aliment atunci când prepară prăjituri sau alte produse de patiserie. Conținutul acestui produs ajută la regenerarea țesuturilor, susține buna funcționare a metabolismului și nu conține colesterol.

Alte tipuri

Lista nu se oprește aici! Accesează magazinul online Yuga pentru a descoperi mai multe produse 100% naturale, de calitate superioară, care te vor ajuta să pregătești cele mai delicioase rețete. 

  • (P) 10 tipuri diferite de făină. Iată care este utilizarea lor corectă!

related posts

Modifică setările cookies