3 motive sa nasti natural


Ce crezi ca presupune nasterea naturala? O nastere pe cale vaginala? O nastere in care nu se administreaza medicamente contra durerii? O nastere fara interventii? De fapt, o nastere naturala nu inseamna decat intelepciune si putere.


Nu te mai gandi la ce inseamna, de fapt, o nastere naturala. Pana la urma, este o experienta unica si poate insemna altceva pentru fiecare femeie in parte. Mai bine concentreaza-te pe tine, pe ceea ce simti si incearca sa intri intr-o stare de spirit placuta, naturala, cand te gandesti la nastere.

Pe ce sa te bazezi? Pe resursele naturale cu care a fost inzestrat corpul tau, pe cursul firesc al lucrurilor si pe confortul dobandit prin naturalete. Hai sa le luam pe rand si, la final, vei fi mai pregatita ca oricand sa nasti natural.

1. Resursele naturale

Corpul tau e conceput pentru a da viata. Antaomia si fiziologia ta sunt minunat construite, astfel incat sa poti concepe un copilas, sa-l porti in pantece si, in final, sa-l nasti. Corpul tau iti va trimite anumite mesaje. Fii receptiva si le vei auzi.

Trupul tau elibereaza hormoni denumiti endorfine, care combat durerile nasterii. Pastrand o mina relaxata, corpul tau va produce adrenalina in cantitati mai mici. E important s-o tii in frau, pentru ca adrenalina e hormonul care anuleaza efectele benefice ale endorfinelor.

Pe corpul tau se regasesc o serie de puncte (in special pe maini si picioare), sensibile la presopunctura si reflexologie. Atinse, presate sau masate in timpul travaliului, aceste puncte se vor activa si vor diminua considerabil durerile.

2. Cursul natural al lucrurilor

Ai observat ca natura e repetitiva? Fluxul si refluxul, fazele lunii, schimbarea anotimpurilor. Asa ca de ce n-ai intensifica putin ritmul cand vine vorba de nastere? Daca te gandesti la nastere ca la un lucru absolut normal, fluxul tau interior natural va prelua suprematia.

Cu alte cuvinte, trebuie sa renunti la a mai fi o “doamna” si sa incerci sa redevii femeie atunci cand nasti. Vrei sa tipi? Fa-o, nu te abtine!

Vorbind ritmic in timpul unei contractii nu vei face decat sa tii durerea in frau. La fel se va intampla si daca te legeni sau te foiesti de pe-o parte pe alta. Ritmul aduce dupa sine calmarea – a ta si a mititelului din burtica.

3. Confortul natural

Cand sunt intrebati ce ii face sa se simta confortabil, oamenii raspund aproape la unison: un apus de soare, o supa de pui aburinda, o melodie lenta, mirosul painii calde scoase din cuptor, o patura moale si calduroasa.

Foloseste-ti cele cinci simturi cu care te-a inzestrat natura pentru a-ti imagina ce ti-ar aduce confortul in sala de nastere. Ia de-acasa cateva obiecte de suflet, pentru a transforma o sala nefamiliara intr-un camin primitor.

Adu naturalul in viata ta de gravida, priveste lucrurile asa cum sunt – simple si frumoase – si incearca sa faci din nastere o simfonie de senzatii si o amintire de neuitat. Nastere usoara si… naturala! 

related posts

Modifică setările cookies