5 mituri despre bani care pot afecta relatiile de cuplu


A administra finantele in cuplu poate fi o activitate stresanta, mai ales daca unul dintre parteneri castiga mai mult decat celalalt sau daca cei doi hotarasc sa nu depaseasca un anumit buget intr-o perioada determinata. Cat de des se isca [...]


A administra finantele in cuplu poate fi o activitate stresanta, mai ales daca unul dintre parteneri castiga mai mult decat celalalt sau daca cei doi hotarasc sa nu depaseasca un anumit buget intr-o perioada determinata.

Cat de des se isca in casnicia ta discutii legate de bani? Din ce in ce mai multi parteneri de viata afirma ca certurile financiare apar destul de frecvent si ca, de cele mai multe ori, este greu sa comunice eficient cand vine vorba de cheltuieli sau economie.

Daca nu vrei sa faci parte din categoria care nu poate vorbi deschis cu partenerul despre bani, nu-ti forma idei gresite despre aspectele financiare. Evita conflictele si nu lua in seama urmatoarele cinci mituri:

1. Economiile pentru viitor sunt prioritare

Sunteti tipul de cuplu care se bucura de moment sau, dimpotriva, depuneti din ce in ce mai mult efort pentru a atinge anumite teluri pe care vi le-ati stabilit pentru viitor? Desigur, a economisi bani pentru vremurile ce vin este un obiectiv important, dar trebuie sa va faceti timp sa va bucurati si de sumele pentru care munciti din greu la momentul actual. Aveti grija sa petreceti cat mai mult timp impreuna si sa investiti banii in activitati sau lucruri care va fac amandurora placere.

2. Cel care castiga mai mult e cel care ia deciziile financiare

Problema banilor nu trebuie sa fie controlata de o singura persoana. Chiar daca unul dintre parteneri castiga mai mult decat celalalt, va puteti consulta in ceea ce priveste finantele. Daca tu te pricepi mai bine la calcule si el la planificare, impartiti sarcinile si cooperati.

3. Trebuie sa impariti conturile bancare si cartile de credit

Unii parteneri se inteleg mai bine daca nu isi impart conturile sau cartile de credit, cel putin la inceputul relatiei. Nu trebuie sa impartiti totul daca nu simtiti ca este bine sa faceti acest lucru. Puteti crea un cont comun si astfel veti avea o anumita indepenedenta financiara care va evita aparitia unor eventuale conflicte. Mai mult decat atat, in cazul unui divort, veti avea amandoi niste resurse de rezerva la care puteti apela.

4. Partenerul tau are exact aceleasi pareri si atitudini legate de bani

Mare parte dintre cupluri se cearta deoarece nu impartasesc aceleasi opinii despre bani. Daca unul dintre parteneri este foarte cheltuitor, iar celalalt are o fire zgarcita sau ceva mai cumpatata, poate fi greu ca cei doi sa ajunga la o parere comuna. Vezi care este personalitatea jumatatii tale, invata sa comunici cu ea si nu ezita sa faci compromisuri. Adoptati o atitudine respectuoasa, intelegatoare si nu lasati ca problemele banesti sa se puna in calea fericirii voastre.

5. Trebuie sa fiti intotdeauna de acord

Este imposibil ca doi oameni sa aiba exact aceleasi pareri despre bani. Fii pregatita de conflicte, dar fii pregatita, de asemenea, sa rezolvi problemele care vor aparea. Luati decizii impreuna. comunicati eficient si lucrurile ar trebui sa mearga bine.

Daca subiectul banilor da nastere unor conflicte in cadrul relatiei tale, incearca sa privesti lucrurile la rece si sa nu agravezi situatia. Comunicarea este solutia tuturor problemelor voastre, iar daca eviti cele cinci mituri despre finante te vei putea bucura de o relatie armonioasa alaturi de partenerul tau.

related posts

Modifică setările cookies