Fii atenta la contractiile care anunta nasterea


Au aparut contractiile? In perioada ce precede nasterea ai la indemana cateva solutii la care poti apela pentru a-ti reduce disconfortul si durerea.


Daca au aparut contractiile ce anunta nasterea, in timpul unei contractii incearca sa iti pui muschii sub tensiune, ca la urmatoarea contractie sa ii relaxezi.

Starea de agitatie apare la multe dintre mamici inca de la primele contractii. Gandul ca s-ar putea intampla ceva neprevazut pe care ar trebui sa-l spui imediat personalului medical din preajma ta, te face sa acorzi primelor contractii o atentie exagerata. In consecinta devii si mai stresata. Nu iti consuma energia inainte de vreme.

Pe tot parcursul sarcinii este bine sa te odihnesti. In ultimul trimestru e mai greu, dar nu rata nicio ocazie de a dormi. Ai nevoie de energie pentru momentele in care se va naste micutul tau. Daca poti, nu ezita sa atipesti chiar daca ai simtit primele contractii. Fii sigura ca te vei trezi in momentul potrivit! 

Apa este importanta in contractia musculara si lipsa acesteia influenteaza negativ randamentul muscular. In acelasi timp, scaderea cantitatii de apa poate duce la cresterea temperaturii corporale. Sigur ca nu ai dori sa ti se administreze antitermice sau antibiotice din cauza acestei “false febre”.

Daca iti este pofta de mancare si iti este permis, mananca. Corpul tau va consuma multa energie in timpul nasterii si are nevoie de rezerve.

Incearca sa urinezi cat mai des (recomandabil din 2 in 2 ore) pentru a scapa de tensiunea unei vezici urinare pline. Uterul apasa pe vezica urinara si creste starea de disconfort.

Nu te grabi sa te duci la spital. Sub influenta stresului, unele mamici ajung prea devreme la spital. Momentul nasterii este dictat in general, de organismul tau. A ajunge prea devreme la maternitate nu inseamna ca vei si naste imediat. In plus, vei sta intr-un mediu care oricat de sigur ar fi, nu este “acasa”.

Este mult mai indicat sa iti continui activitatea zilnica normala chiar daca simti cateva contractii, decat sa lasi ca ingrijorarea sa te aduca la spital. Nu ezita sa iei legatura cu medicul tau pentru a-i descrie ceea ce simti. El iti va spune cand este cazul sa te pregatesti de plecare.

Evita sa stai intinsa pe spate. In aceasta pozitie contractiile uterului sunt mai dureroase si fluxul sangvin catre partea superioara a corpului este ingreunat.

related posts

Modifică setările cookies