Jean Paul Gaultier nu va mai folosi blănuri și piele în creațiile sale


Jean Paul Gaultier a anunțat că nu va mai folosi blană și piele în colecțiile sale. 


Creatorul de modă și-a anunțat decizia într-un interviu acordat emisiunii "Bonsoir", de pe postul TV Canal+. Copilul teribil al modei din Franța și-a motivat decizia spunând că nu mai vrea să facă parte din acest cerc vicios care încurajează oamenii să ucidă animale într-un mod „absolut deplorabil".

Gaultier a mai spus că vede în această „limitare" o „provocare artistică”.

Mimi Bekhechi, directorul PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), a salutat decizia creatorului francez, adăugând că „e un semn că timpurile se schimbă". Totodată, Bekhechi a mai precizat că decizia lui Gaultier e admirabilă, dar nu întâmplătoare, de vreme ce ea vine după ani de boicot și presiune din partea organizației pe care o conduce. 

Ea a adăugat: „Decizia lui e un semn că oamenii nu mai vor să poarte nimic care provine de la animale care au fost chinuite în cuști, electrocutate, lovite în cap cu bestialitate până mor sau prinse în capcane de oțel și lăsate să moară în agonie, așa cum sunt uciși, de exemplu, coioții a căror blană e folosită și acum pentru celebrele jachete Canada Goose."

Gaultier se alătură, astfel, altor nume mari care au renunțat la blană: Gucci, Versace, Galliano, Armani, Ralph Lauren, Michael Kors, Vivienne Westwood și Stella McCartney.

Decizii asemănătoare au luat și branduri precum Coach, Burberry, Fendi, Balenciaga, Louis Vuitton și Marc Jacobs.  

Potrivit mediafax.ro, Jean-Paul Gaultier, născut pe 24 aprilie 1952, în oraşul francez Arcueil, nu a luat niciodată lecţii de design vestimentar, dar a început să trimită schiţe mai multor creatori faimoşi încă de la o vârstă fragedă.

Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui şi l-a angajat ca asistent personal în anul 1970. Ulterior, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel (în 1971) şi cu Jean Patou în anul următor.

Gaultier şi-a lansat prima colecţie individuală în anul 1976, iar creaţiile sale extravagante purtau amprenta anilor '80, ceea ce i-a făcut pe critici să îl numească „băiatul rău din moda franceză". Copilul teribil al modei a creat, printre altele, și costumele pentru filmul "Al Cincilea Element", regizat de Luc Besson.

related posts

Modifică setările cookies