Din aceste motive, multe dintre ele aleg să-și întindă părul și să renunțe la ceea ce le face podoaba capilară cu adevărat unică. O rutină potrivită de îngrijire, însă, ajută la coafarea mai ușoară a părului și la un look sănătos zi de zi. Iată câteva sugestii:
Reguli pentru spălarea pe cap
Mulți experți recomandă aplicarea balsamului pe părul uscat, înainte de spălare, pentru extra hidratare. Acesta trebuie să fie hrănitor, iar dacă buclele tale suferă de pe urma stylingului intens, va trebui să optezi pentru produse speciale pentru părul degradat și uscat. Balsamul este nelipsit din rutina îngrijirii părului creț și poate fi folosit la spălări fără șampon.
Frecvența cu care trebuie spălat părul creț este determinată de tipul acestuia: cel gros și des poate fi spălat doar o dată la trei zile, pe când cel mai subțire va avea nevoie de îngrijire o dată la două zile.
După spălare, aplică produsele de styling când părul este încă foarte ud, înainte de a-l șterge cu prosopul. Folosește mereu un uscator de par cu difuzor, deoarece acesta va oferi un aspect plin și uniform. Începe să usuci părul de la rădăcini, înspre mijloc, pentru a-i da volum, și lasă vârfurile pentru final.
Protejează părul atunci când dormi
Părul creț va pierde din volum și își va schimba forma peste noapte, așa că trebuie să îi creezi condiții pentru a-și păstra textura fără a fi nevoită să-l speli zilnic. Cel lung poate fi prins într-un coc lejer în vârful capului înainte să te culci, folosind un elastic de tip scrunchie. Un alt aspect important este materialul fețelor de pernă. Cea mai benefică pentru părul creț este mătasea. Bumbacul poate duce la ruperea firelor de păr când te miști prea mult în somn și îl și electrizează.
Cele mai bune produse
Sulfiții, siliconii și parabenii sunt inamicii părului creț. Produsele care conțin aceste ingrediente îți usucă părul și îi atacă structura, ducând la rupere sau cădere, iar buclele nu vor mai avea un aspect natural și sănătos. Verifică mereu lista de ingrediente de pe fiecare produs și alege-le pe cele cât mai bogate în uleiuri naturale.
Cea mai bună metodă de a găsi produsele potrivite părului tău este să încerci diferite variante. Cele care îți hrănesc părul și îl curăță în același timp vor lăsa o textură plăcută după aplicare, nici prea uscată, dar nici grasă.
Când alegi balsamul, asigură-te că acesta se întinde ușor pe toată suprafața părului și îl lasă fin, dar fără a-l încărca. Șuvițele crețe sunt predispuse la încâlcire și balsamul are rolul de a te salva de la o grijă în plus. Produsele de styling cu textură cremoasă sunt potrivite pentru părul creț gros, dar cel subțire poate părea gras după folosirea acestora.
Optează pentru produse fără alcool și care nu lasă un strat lipicios pe suprafața părului sau pielea mâinilor. Spumele hidratante, de exemplu, sunt o opțiune potrivită pentru definirea buclelor și volum. Dacă ai părul foarte gros și des, cremele și uleiurile îți vor oferi hidratarea necesară și strălucire.
Tunsori pentru păr creț
Atunci când te tunzi trebuie să iei în considerare tunsorile care se potrivesc atât părului tău natural, cât și celui întins cu placa. Dacă ai probleme cu acceptarea buclelor și simți că nu găsești o tunsoare potrivită, nu te gândi că părul întins este singurul care te poate mulțumi. În special acum, femeile sunt încurajate să își accepte textura naturală a părului și să profite de aceasta. Părul creț trebuie tuns uscat, deoarece firele de păr umede se pot întinde și își schimbă forma.
Astfel, riști ca după ce ajungi acasă tunsoarea să arate diferit și cu mici defecte. Un trend popular în 2019 este bretonul creț (vezi tunsoarea actriței Natasha Lyonne), așa că, dacă ți-ai dorit mereu să îl ai, dar ai ezitat din cauza buclelor, acum este momentul potrivit să încerci ceva nou.
Nu lăsa părul creț să devină o povară și acceptă-l cu toate defectele. Acestea pot fi ușor corectate prin îngrijirea atentă a buclelor și prin tunsori creative.
Sursa foto: unsplash.com