În acest articol vei afla ce presupune, mai exact, epilarea definitivă, vom compara tehnica de epilare IPL cu cea cu laser și îți vom prezenta principalele avantaje ale epilării definitive. Asta, ca să te ajutăm să alegi varianta cea mai bună pentru tine.
Ce este epilarea definitivă?
Chiar dacă e o tehnică nu tocmai recentă, epilarea definitivă ridică, încă, destul de multe întrebări în rândul femeilor. Față de epilarea cu ceară, cea definitivă promite o reducere pe termen mai lung a creșterii firelor de păr. Cum se întâmplă asta?
Atât laserul, cât și IPL-ul ard firul de păr din rădăcină, comparativ cu ceara, care îl smulge.
Tipuri de epilare definitivă
Există 2 tipuri populare de epilare definitivă: cea cu laser și epilarea IPL. Avantajul epilării cu laser este că te va scăpa de părul nedorit în mai puține ședințe, deoarece are o intensitate și o precizie mai mare. În cazul IPL-ului, pot fi necesare mai multe ședințe
3 avantaje ale epilării definitive
Un prim avantaj ar fi că nu trebuie să te mai îngrijorezi cu privire la creșterea părului de pe corp.
În al doilea rând, dacă efectuezi ședințele conform sfatului dat de specialist, te vei bucura de o piele netedă pentru o perioadă lungă (aproximativ 3-6 luni).
Un al treilea avantaj este acela că nu va mai trebui să suporți durerea epilatului cu ceară, iar epilarea definitivă va ajuta și la eliminarea foliculitei.
Cum te pregătești pentru epilarea definitivă?
Procesul nu e unul foarte complicat, dar există câteva reguli pe care ar fi bine să le urmezi înainte de ședințele de epilare definitivă.
În primul rând, încearcă să eviți epilarea cu ceară sau cu un epilator cu o lună înainte de prima ședință. Recomandat ar fi să razi părul în perioada de dinainte, deoarece acesta va crește mai repede.
Ține cont de faptul că epilarea definitivă nu este recomandată în cazul în care ești însărcinată sau urmezi un tratament hormonal. De aceea, ar fi indicat să consulți un medic înainte de a te programa.
Epilarea definitivă se poate realiza chiar și pe pielea bronzata. Încearcă, totuși, să eviți expunerea la soare cu 3 zile înainte și după fiecare ședință.
Este epilarea definitivă periculoasă?
Chiar dacă această întrebare cauzează îngrijorare, epilarea definitivă nu este periculoasă. Aceasta acționează doar asupra foliculilor firelor de păr și nu afectează deloc țesuturile din jur.
Pentru a evita orice riscuri, tratamentul se recomandă a fi efectuat doar de specialiști în domeniu, în centre dedicate, conform sfaturilor acestora de dinainte și după fiecare ședință.
Fie că alegi epilarea cu laser sau IPL, nu te vei mai îngrijora cu privire la creșterea firelor de păr pentru o perioadă mult mai lungă de timp decât în cazul epilării cu ceară. Ține cont că, deși rezultatele sunt vizibile încă de la prima ședință, un tratament complet implică minimum 8 sesiuni și respectarea recomandărilor specialistului, pentru a te bucura de o piele catifelată și frumoasă.
Sursă foto: unsplash.com