“Shaorma este un produs mai putin procesat. Frigerea carnii se face intr-un mod adecvat, pentru ca atunci cand preparam kebab-ul sau shaorma caldura vine din lateral. Asta e bine pentru ca grasimea nu cade pe focul direct, nu se autoaprinde si nu impurifica carnea cu produse cancerigene”, explica Mencinicopschi.
Expertul in nutritie spune ca shaorma este un produs sanatos, daca alegem o carne slaba si ne ferim de maioneza si cartofi prajiti.
“Daca vom alege o materie prima din carne slaba, shaorma este un produs bun. Problema intervine la socierea ei cu alte alimente, in special sosuri grele si cartofi prajiti. Shaorma in sine nu e un produs rau”, spune Mencinicopschi.
Hamburgerul, in schimb, are mai multe bile negre.
“Hamburgerul este o carne tocata. Este de foarte multe ori foarte aditivata si contine multa sare din fabricatie. Carnea tocata nu este prea sanatoasa si, in plus, hamburgerul este intotdeauna insotit de o chifla foarte alba sau de branza. Hamburgerii contin foarte multe grasimi, mai ales din sosurile de tip maioneza”, a explicat nutritionistul.