În România, mărirea buzelor este, în multe cazuri, departe de a rămâne discretă. Totuși, există medici care își sfătuiesc corespunzător pacientele înainte de a face o astfel de procedura, convingându-le că trebuie să se adapteze mai ales morfologiei pacientului, pentru a da cel mai natural rezultat posibil. Un astfel de medic este Dr. Calu. În acest articol vom afla totul desprea marirea de buze si botox by Drcalu.com.
Ce este mărirea buzelor?
Mărirea buzelor este un proces prin care putem crește volumul buzelor noastre, fie folosind o tehnică numită medicină estetică, fie prin intervenție chirurgicală. Există, într-adevăr, mai multe metode de creștere a volumului buzelor, adaptându-se la nevoile și dorințele pacientului, pentru a crea o gură frumoasă sau mai bine conturată.
Care sunt obiectivele creșterii buzelor?
Potrivit oamenilor, pot exista mai multe obiective pentru mărirea buzelor:
- redarea conturului buzelor: pentru a avea o gură mai senzuală și pentru a avea o gură în formă de inima.
- o gură mai plină: pur și simplu pentru a îngroșa buzele pentru a le face mai pline.
- corecția unei asimetrii: unele persoane pot avea o asimetrie, o buza superioară mai subțire decât cea inferioară sau invers și doresc să-și echilibreze gură.
Cine sunt candidații pentru mărirea buzelor?
Femeile, dar și bărbații, pot utiliza această procedura, deși este adevărat că majoritatea pacienților sunt femei. Candidații ideali sunt persoanele care au buzele subțiri, ori au o asimetrie. Aceștia sunt oameni tineri și bătrâni. În plus, există persoane care pierd volumul buzelor după o anumită vârstă. Vorbim aici despre femei de la 40 de ani în sus.
Pentru o mărire clasică a buzelor, adică cu injecții de acid hialuronic sau botox, puteți apela la un medic estetician calificat pentru a efectua acte de medicină estetică, precum dr. Calu. Ca în orice procedură, este important să apelați la serviciile unui chirurg recunoscut și autorizat.
Cum are loc prima consultare?
În timpul primei consultații, medicul vă va analiză gură și vă va ascultă cu atenție pentru a vă cunoaște dorințele și motivele care vă împing să doriți să vă supuneți unei creșteri a buzelor. Într-o a doua etapă, el vă explică diferitele proceduri pentru desfășurarea acestui act, avantajele și dezavantajele acestora și va întocmi o estimare completă.
Este esențial să alocați timp pentru a vă gândi și a vă pregăti pentru aceste injecții.
Există mai multe tehnici pentru creșterea volumului buzelor. Toate au avantaje și dezavantaje, iar în funcție de dorințele și nevoile dvs. veți găsi soluția care se va adapta cel mai bine cazului vostru. Cu excepția cazurilor în care este recomandată o ridicare a buzei superioare din motive anatomice, va recomandăm să începeți cu injecții de acid hialuronic. Într-adevăr, această este o tehnică non-invazivă și temporară, care vă va permite să vă asigurați că vă bucurați de buze mai pline.
Injecții cu acid hialuronic pentru creșterea buzelor
Această este tehnică clasică, o tehnică simplă care poate fi efectuată la cabinet, de către chirurg. Este, de asemenea, este singurul proces regenerabil, adică care nu este final.
Cum are loc mărirea buzelor cu acid hialuronic?
Este recomandabil să nu utilizați medicamente care pot subția sângele cu 15 zile înainte de procedură (cum ar fi aspirina) pentru a reduce riscul de sângerare sau vânătăi. Cu o ora înainte de a merge la programare, va sfătuim să acceptați aplicarea unei creme anestezice pe buze, pentru o intervenție nedureroasă.
Medicul dumneavoastră va dezinfecta mai întâi zona și apoi va injecta acidul hialuronic (care conține lidocaina pentru a anestezia local zona), intramuscular pentru a da volum, apoi în linia de separare. Trebuie să știți că, în general, femeile primesc 3 sau 4 injecții pe buza (o seringă este echivalentă cu aproximativ 7 injecții). Injecțiile durează aproximativ zece minute. După ce procesul va fi finalizat, vi se va aplica gheață pe buze pentru aproximativ zece minute.
Rezultatele sunt imediate, deși va dura câteva zile înainte de a aprecia rezultatul final, odată ce edemul a dispărut. Este o tehnică non-invazivă care vă permite să vă întoarceți la activitățile dvs. normale imediat ce părăsiți cabinetul.
Durata rezultatelor poate varia între 6 și 12 luni. Acidul hialuronic este o substanță prezentă în mod natural în organism și va fi reabsorbit puțin câte puțin. Cu toate acestea, acidul hialuronic sporește producția de colagen, așa că, odată reabsorbit, este posibil să aveți buze „natural” pline.
Posibile complicații sau reacții adverse
După cum tocmai am comentat, acidul hialuronic este o substanță care apare în mod natural în organism, deci există un risc foarte mic de alergii. Cu toate acestea, este posibil că mici duluri să se formeze pe buze după o injecție de acid hialuronic, care poate fi eliminat cu o injecție de hialuronidaza. În general, injecțiile cu acid hialuronic pentru buze sunt sigure și non-invazive, dar pacientul trebuie informat în mod corespunzător înainte de intervenția posibilelor reacții adverse.
Care sunt avantajele acidului hialuronic?
Pe lângă mărirea buzelor și remodelarea conturului lor, acidul hialuronic vă ajută la umplerea și netezirea ridurilor din jurul gurii, la ridicarea colțurilor gurii și vă dă un efect natural.
Care sunt contraindicațiile?
Așa cum am spus anterior, este important să respectați anumite recomandări înainte de a injecta acid hialuronic pentru a crește volumul buzelor. În primul rând, este recomandat să nu fumați și să nu beți alcool, să nu efectuați aceste injecții dacă sunteți însărcinată sau dacă suferiți de boli autoimune, să faceți înainte un test alergic, să nu luați antiinflamatoare sau aspirina cu 15 zile înainte de tratament și, în cele din urmă, nu este recomandat să apelați la proceduri de mărire a buzelor în caz de herpes.