Ce este acryl-gelul?
Un produs revoluționar, acryl-gelul îmbină cele mai avantajoase caracteristici ale gelului de construcție și ale acrilului. Rezistența și durabilitatea acrilului împreună cu flexibilitatea gelului definesc acryl-gelul.
Ușor de folosit de persoanele aflate la început de drum în meseria de tehnician de unghii, acryl-gelurile pot fi folosite atât la construcția, cât și la consolidarea unghiilor moi, casante sau cu alte probleme. Cu ajutorul lor pot fi realizate diferite tipuri de corecții, cum ar fi construirea unui colț de unghie rupt.
Cum se folosește, totuși, acest tip de material? Aflați în rândurile de mai jos.
Pasul 1 – Pregătirea unghiei
La fel ca în tehnica ojei semipermanente sau a gelului, primul pas constituie pregătirea unghiei naturale. Se îndepărtează cuticulele cu ajutorul forfecuței sau al frezei electrice, după care unghia naturală se pilește în forma dorită, se degresează și se pensulează cu soluțiile de pregătire (Nail Prep sau Nail Bonder).
Pasul 2 – Aplicarea și modelarea materialului
După ce unghia a fost pregătită, se poate trece la aplicarea acryl-gelului. Acesta se poate aplica direct pe unghia naturală sau, dacă se dorește extensia acesteia, se va folosi un șablon pentru construcție. În cazul șablonului, pentru o mai bună rezistență a manichiurii finale, se recomandă și aplicarea unei baze înainte de pensularea acryl-gelului.
Pentru aplicarea și modelarea materialului pe unghie, este nevoie și de o pensulă specială, plată. Este recomandat ca modelarea materialului să fie făcută cât mai repede și cu multă îndemânare, pentru ca materialul să rămână cât mai maleabil.
Pasul 3 – Polimerizarea
După ce acryl-gelul a fost netezit complet și aplicat în forma dorită, se polimerizează 1 minut în lampa LED sau 2 minute într-o lampă UV. Mai apoi, cu ajutorul unui pad îmbibat cu cleaner, se șterge suprafața unghiei și se trece la pilire.
Pasul 4 – Pilirea și conturarea formei
Întotdeauna, pilirea se începe din laterale. Se dă forma unghiei și mai apoi se trece la pilirea vârfului și a interiorului unghiei. Urmează pilirea arcei longitudinale – din apex și până în vârf.
Pentru a subția lateralele, se pilește din zonele laterale ale unghiei, spre vârf. La final se pilește și zona cuticulei, de jur împrejur, nivelând bine suprafață.
Pasul 5 – Aplicarea culorii
Dacă se dorește aplicarea unei anumite culori, se poate folosi oja semipermanentă. Aceasta se poate pensula într-un strat sau două, în funcție de pigmentație, după care se polimerizează în lampa LED sau UV.
Pasul 6 – Sigilarea
La final, totul se sigilează cu top coat, care se polimerizează în lampă. În cazul în care acesta are strat de dispersie, se șterge bine unghia cu cleaner.
Beneficiile acryl-gelului
- Nu curge, este stabil și ușor de modelat
- Are structură solidă, este rezistent la șocuri și lovituri
- Scurtează timpul de lucru
- Permite realizarea extensiilor de 1-3 mm fară utilizarea șablonului
- Timp rapid de uscare