Scalpul uscat: care sunt cauzele aparitiei lui si cum il putem trata


Iarna este anotimpul in care scalpul nostru sufera destul de mult daca nu ii ingrijim asa cum trebuie. Trecerile bruste de la frigul de afara la temperaturile ridicate din casa isi lasa amprenta asupra sanatatii pielii capului. 


Nu numai temperatura afecteaza scalpul, ci si obiceiurile alimentare nesanatoase, deshidratarea,  samponarea in exces, poluarea sau folosirea unor sampoane si balsame neadecvate.

Cum ajungem sa avem scalpul uscat? Totul porneste de la sebum, o substanta uleioasa care are rolul de a mentine scalpul sanatos.  Dar ductul glandelor sebacee poate fi blocat de factorii pe care i-am amintit mai sus (alimentatie nesanatoasa, poluare, sampoane nepotrivite, folosirea placii de indreptat parul), ducand astfel la uscarea scalpului.

Daca nu tratam scalpul uscat, consecintele pot deveni grave: scalpul se poate descuama ( prin formarea unor coji albicioase care se pot desprinde ), poate aparea senzatia de mancarime, iar parul isi pierde stralucirea si volumul, devenind uscat si cu aspect nesanatos. 

Un prim pas spre tratarea scalpului uscat ar fi sa consulti un dermatolog: acesta iti va spune tot ce trebuie sa faci ca sa scapi de aceasta problema.

Daca ai o alimentatie nesanatoasa, este necesar  sa iti schimbi urgent dieta, care trebuie neaparat sa contina fructe, legume, nuci, seminte si cereale integrale.

Foloseste produse create special pentru scalpul uscat. De exemplu, sampoanele pe baza de uree asigura a o hidratare intensiva si de lunga durata.

Alaturi de produsele de ingrijire destinate problemelor scalpului sensibil, poti incerca si cateva metode naturiste. De exemplu, iti poti masa scalpul cu ulei de masline usor incalzit. Masajul poate stimula functionarea glandelor sebacee.

La ultima samponare, poti aplica otet de mere sau zeama de lamaie, care te ajuta sa indepartezi excesul de sebum.

related posts

Modifică setările cookies