Sfaturi pentru a te trezi odihnita


Cu totii avem nevoie de ajutor pentru a ne trezi dimineata - unii apeleaza la un ceas cu alarma, altii la o cana mare cu cafea. Se estimeza ca 62 la suta dintre persoane au probleme cu trezitul devreme.
 


De ce ne ascundem sub plapuma
Daca te trezesti obosit si simti ca ai nevoie de macar o ora de somn in plus, doua lucruri nu sunt in regula: fie nu ai dormit suficient, fie organismul tau nu este obisuit cu un anumit ritm. Corpul uman are un ceas biologic foarte bine pus la punct.

Cu o ora inainte de trezire corpul intra intr-un proces de refacere: somnul devine mai usor, temperatura corpului incepe sa creasca, iar numerosi hormoni precum cel al stresului sunt eliberati. Dar daca organismul nu are un anume ritm, corpul nu stie când sa intre in procesul de refacere. Studiile arata ca unul din cinci oameni se bazeaza pe ceasul biologic pentru a se trezi.

Orice ai face, nu adormi la loc
Majoritatea oamenilor apasa butonul de snooze pentru a obtine zece sau douazeci de minute de somn in plus. Expertii o considera cea mai proasta practica. Acest lucru are o stransa legatura cu ora de refacere premergatoare momentului trezirii.

In momentul in care adormim la loc, organismul intra inca o data in somnul profund din care nu este indicat sa ne trezim. Expertii recomanda potrivirea alarmei la ora trezirii si deschiderea ferestrelor pentru a permite luminii sa patrunda in incapere. Astfel organismul este atentionat ca este dimineata.

Afla mai multe de pe www.mediafax.ro
 

related posts

Modifică setările cookies