VIDEO Aurelian Rash, hair stylist: „Nu există trenduri în vopsirea părului”


Aurelian Rash e hair stylistul care le face pe femei să se simtă încrezătoare în forțele lor. Nu crede în trenduri în aranjarea și vopsirea părului și consideră că azi se poartă ceea ce te reprezintă pe tine, nu ceea ce vezi la cei din jur. Aflați mai multe despre Aurelian în interviul pe care l-a acordat perfecte.ro.


E hair stylistul lui Pavel Bartoș din anul 2010 și a lucrat cu o sumedenie de actori din serialele PRO. Aurelian Rash a fost solicitat și la emisiunea Frumusețe pe muchie de cuțit, difuzată de PRO TV. Are propriul salon, care e frecventat atât de femei, cât și de bărbați care vor să fie „la modă”. Despre ce se poartă anul acesta, cât de mult creează un hair stylist la el în salon și cum ne îngrijim părul după vopsire citiți mai jos.

Ce înseamnă să fii la modă în aranjarea părului? Există tendințe?

Să fii la modă înseamnă să găsești acea culoare și acel look dedicat ție, imaginii tale, care să înfrumusețeze acest întreg al tău. Cât privește întrebarea Ce se poartă anul acesta? Nu am foarte multe lucruri de adăugat, deoarece consider că nu există un trend global. Dacă deschidem o pagină de Google și căutăm pe diverse site-uri vom găsi sute de variante total diferite. Deci, clientele nu au ce să aleagă sau dacă o fac, o să aleagă ceva prost sau nepotrivit. De aceea, eu merg pe lucruri personalizate, unice, dedicate special nevoilor personale. Asta este pentru mine ce se poartă anul acesta. Se poartă părul frumos, aranjat și sănătos.”



FOTO: PERFECTE.RO

Cât de important este să-l lăsăm pe hair stylist să creeze? 

„Oamenii de azi sunt foarte educați. Cred că eșecurile vizitelor anterioare la un salon sau altul i-au făcut să caute mult mai aprofundat și vin cu lecția învățată, dar sunt foarte deschiși în a colabora și acceptă sugestii. Cred că este și problema noastră, să încercăm să fim mai atenți la ceea ce-și doresc ei.”

Ai multe cliente care vin la tine și spun vreau să mă vopsești așa sau așa?

„Da, tot timpul au astfel de idei și cred că rolul meu ca hair stylist este să ofer un echilibru între imaginație și realitate. Sunt cliente care vin cu tot felul de sugestii și imagini, poze ale unor vedete, spunând că vor să arate așa. Le place să creadă că acel blond foarte deschis a fost realizat într-o singură ședință și părul este super sănătos. Cred că noi trebuie să le oferim exact ceea ce au ele nevoie în momentul respectiv, logic și rațional. Întotdeauna vom avea astfel de solicitări, care pe noi ne vor stimula să fim mai buni și mai creativi.”


Cum alegi o culoare de păr pentru femeie? Care sunt elementele decisive în alegerea nuanței potrivite?

„Acesta este tiparul pe care noi îl învățăm la școală, să alegem culorile părului în funcție de ten, de ochi, dar în ultima vreme fac această alegere și în funcție de stilul clientelor mele. Nu-mi pot imagina o doamnă foarte elegantă, coborând dintr-o mașină stilată, cu părul vopsit în verde. Chiar dacă tenul ei s-ar potrivi cu acea nuanță.”

Cum ne întreținem părul după vospire? 

„Aici este adevărata problemă, deoarece părul nu e îngrijit corespunzător acasă. În primele 48 de ore nu trebuie să spălăm părul, nici să folosim aparatură care încălzește părul (ondulator, placă, uscător). Vopseaua lucrează, iar cuticula este încă deschisă. Ea nu se închide perfect după spălare în salon, deși noi avem tratamente ultra performante, cu un PH foarte acid. Este obligatoriu să folosim șampon dedicat pentru culoare și e de evitat orice alt tip de șampon, chiar dacă în acel moment ne confruntăm cu un exces de sebum sau cu mătreață. Șamponul de culoare are și rol de protecție, și rol de hidratare.”

FOTO: PERFECTE.RO

Recomand mască, nu balsam. De ce? Masca se poate transforma în balsam datorită timpului de acționare. Balsamul nu poate fi transformat în mască, pentru că ingredientele nu sunt atât de performante ca ale măștii de păr. Putem folosi masca o dată pe săptămână; o aplicăm pe păr, dar înainte părul trebuie să fie șters cu un prosop, pentru că excesul de apă reduce proprietățile măștii. Masca poate fi una de hidratare, însă nu cu o hidratare foarte puternică. Ar fi bun un ser pentru protecție, un spray leave in, iar la sfârșit puțin fixativ.”

Ce presupune tehnica Balayage și cât de căutată e?

„E vestită această tehnică, dar mulți o confundă cu Ombre. Balayage s-a născut în Franța și a fost dezvoltat de americani, apoi upgradat de stiliștii din toată lumea. Ca și tehnică, Balayage creează un look natural, aduce luminozitate în păr, față de Ombre care înseamnă o culoare neuniformă, închisă la rădăcină, iar la vârfuri mai deschisă. La Balayage vorbim de șuvițe, acea pictură pe păr, acel haute couture al părului. Am văzut această tehnică prin 2009, într-un salon din Italia, am împrumutat-o de acolo și, ușor-ușor, am modificat-o. Am ajuns la o variantă mult mai bună, zic eu. Nu pot spune că am o tehnică exactă. Sunt mai multe tehnici și pot face combinații de culori. Ce vreau e ca la sfârșit să iasă un look personalizat.”



FOTO: PERFECTE.RO

  • VIDEO Aurelian Rash, hair stylist: „Nu există trenduri în vopsirea părului”

related posts

Modifică setările cookies