Zeama de castraveti este usor decongestionanta si astringenta si este folosita in tratamentele cosmetice traditionale de reducere a pungilor de sub ochi.
Mastile cu ou, ulei de ricin si alcool se recomanda pe scalp celor cu intoleranta la spalarea parului cu sampon.
Mierea de albine este un bogat suport energetic si contribuie la vindecarea mai rapida a unor ulceratii cutanate; mai poate fi folosita pe ten pentru curatare si masaj.
Zatul de cafea poate fi folosi in locul unui scrab (creme de gomaj) pentru ca abrazeaza fin pielea.
Uleiul de masline poate fi folosit la demachiat sau se poate aplica pe pielea foarte uscata inainte de spalare cu scop emolient.
Otetul cojeste pielea si calmeaza arsura.
"Sunt si alte ingrediente din camara care sunt folositoare in diverse situatii. Utilizarea lor se face doar de catre cei care au o toleranta cutanata buna", spune esteticianul Mihaela Leventer.
In ceea ce priveste tratamentele naturiste pentru piele, specialistii avertizeaza: "Nu sunt lipsite de risc pentru ca pot produce alergii". Astfel, in zona noastra geografica, cele mai multe alergii de contact apar de la propolis, aloe vera si extract de castane. De aceea, "produsele naturiste se adreseaza celor care nu au probleme speciale de piele si care cred ca leacurile de tip «farmacia bunicii» sunt de preferat", concluzioneaza Mihaela Leventer pentru Mediafax.