Iată 4 stiluri în care îți poți amenaja baia, pentru un plus de utilitate și confort!
Stil modern
Când spunem stil modern, ne referim la băile amenajate într-un stil cât mai simplist, în culori neutre, modele geometrice și linii drepte. Așadar, alege piese de mobilier cât mai simple, cu linii drepte și în tonuri de culoare precum gri, argintiu, negru sau alb. Un alt sfat important este să încerci să nu încarci spațiul cu prea multe obiecte. Iar recomandarea specialiștilor este să alegi o gresie și faianță simple, fără modele, și să înlocuiești plinta din gresie cu cea din poliuretan.
Stil minimalist
Stilul minimalist se concentrează pe folosirea a cât mai puțin mobilier și instalații simpliste, în forme rotunde sau pătrate, fără detalii inutile și amenajarea în culori deschise și neutre – alb sau crem. Adaugă câteva decorațiuni precum plante verzi și mergi cu încredere pe pahare pentru periuțele de dinți, săpuniere etc. din lemn de bambus.
Stil vintage
Stilul vintage este unul din cele mai teatrale stiluri de amenajare, care emană o căldură aparte și îți permite să te joci cu texturile, formele sau detaliile. În acest caz, sunt recomandate piesele de mobilier cu design clasic, culorile pastelate, robinetele cromate și elementele florale. Dacă îți dorești să amenajezi baia în stil vintage, alege cu încredere mozaicul pentru pardoseală, taboluri pentru pereți, o oglindă cu ramă aurie și o cadă cu margini rotunde.
Stil rustic
Stilul rustic se poate adopta cu succes și într-o baie mică de bloc și efectul va fi unul spectaculos și extrem de primitor. Poți opta pentru materiale și finisaje naturale, precum lemn, piatră, metal sau răchită. Montează lambriuri din PVC în nuanțe de stejar iar pentru podea alege o gresie cu aspect de piatră. Iar pentru a accentua stilul rustic, adaugă obiecte de mobilier cu aspect neprelucrat, un coș de rufe din răchită și robinete arămii.
Stil clasic
Pentru a adopta acest stil, optează pentru mobilier din lemn, în culori deschise sau, pentru o variantă mai ușor de întreținut, alege mobilier din MDF vopsit, care reproduce cu succes lemnul. Poți alege o oglindă mare, cu o ramă elegantă, în tonuri argintii sau aurii, dar și baterii cu finisaje care reproduc bronzul sau alama. Pentru accentuarea stilului clasic, spune DA baghetelor pentru tavan, chenarelor din brâuri decorative sau plintelor. Mai mult, puteți decora încăperea cu șfeșnice, flori sau coșuri împletite.
În toate cazurile puteți folosi poliuretanul- un material versatil, contemporan și sigur de folosit. Acesta este utilizat într-o gamă largă de aplicații pentru a crea o gamă vastă de produse de larg consum și industriale, toate având un rol important în a face viața mai convenabilă, confortabilă și mai ecologică.
Spumele flexibile și rigide sunt două dintre cele mai comune aplicații ale PU, în timp ce acoperirile, etanșanții, elastomerii și adezivii sunt alte aplicații semnificative. Unele dintre principalele utilizări ale spumei PU se găsesc în industria auto, construcții și izolație. La Fabrica De Profile, poliuretanul este folosit pentru realizarea produselor de interior, cornișe, brâuri, plintă decorativă albă, panouri 3D, riflaj imitatie lemn, oglindă perete.