Bravo, ai luat o decizie bună, mai ales că pandemia nu a influențat în mod radical prețurile de vânzare și cumpărare la apartamente și garsoniere.
Procesul nu a fost unul facil, ai avut multă bătaie de cap, taxe noi de plătit, acte de făcut și în fiecare etapă te-ai mai „împiedicat” de necesitatea unei noi hârtiuțe, dar până la urmă ai reușit și te-ai văzut cu cheile în mână.
Entuziasmul de a fi, în sfârșit, la casa ta, proprietară, nu este o exagerare, este absolut firesc să fii mai mult decât încântată că ai scăpat de un mod de viață nomad, că în sfârșit poți să-ți cumperi obiecte decorative, fără a te mai îngrijora că vor fi greu de transportat la o nouă mutare.
În articolul care urmează venim în sprijinul tău cu recomandări despre ceea ce ai de făcut în continuare. Cu siguranță, știi deja ce-ți lipsește, însă e important să-ți faci ordine în idei și să iei totul pe rând:
Schimbări inițiale
Indiferent dacă e un apartament nou sau unul achiziționat de la proprietari, este absolut imposibil să fii mulțumită cu tot ceea ce există deja în interior. Acum este momentul să schimbi ce nu îți place, în limita bugetului rămas. De exemplu, dacă îți dorești o culoare nouă la pereți, iar gresia din bucătărie este una fadă, fără personalitate, trebuie să pui pe hârtie toate aceste aspecte și să iei măsuri în acest sens. După ce vei mobila casa sau vei schimba mobilierul existent, îți va fi foarte greu să o iei de la capăt.
Acordă o atenție deosebită bucătăriei, căci va deveni un loc în care vei desfășura multe activități, iar, la o adică, se poate converti și în birou, în timp ce aștepți să se rumenească friptura din cuptor și mai rezolvi două task-uri la telemuncă. Mai ales dacă îți place să gătești, asigură-te că totul e pe placul tău. De exemplu, poți achiziționa un robinet bucatarie ușor de folosit, care se integrează în orice decor, și să nu te mulțumești cu unul greu de manevrat sau care e un model clasic. Totodată, asigură-te că ai o cuvă de chiuvetă încăpătoare, eventual bicompartimentată, și că blatul e unul rezistent.
E bine să rezolvi toate aceste aspecte în primă fază, pentru ca mai apoi să gândești pașii următori.
Petrecere de casă nouă
Te-ai putea gândi și la o mică petrecere de casă nouă, eventual organizată pe weekenduri, în funcție de participanți: prieteni apropiați, rude, colegi de serviciu. Nu trebuie să fie cu muzică dată la maximum, dans și mâncăruri sofisticate, ci câte o reuniune restrânsă, care să marcheze schimbarea și să te ajute în același timp, în ideea că vei primi multe cadouri care sunt mai mult decât binevenite, fie că este vorba de veselă, un cuptor cu microunde, un covor sau o lenjerie de pat. Având în vedere numărul limitat de participanți, cu siguranță îi vei invita pe cei mai apropiați oameni din viața ta, care te cunosc și îți știu gusturile, precum și nevoile, astfel încât să fie inspirați în alegerea darurilor.
Nu uita, indiferent de planuri și „to do list”-uri, să te bucuri de noul statut, de căminul tău și să încerci să-l personalizezi în funcție de ceea ce ești, astfel încât să te simți în largul tău „acasă”.
Sursă foto: unsplash.com