Obiectele de acasă pe care trebuie să le înlocuiești mai des decât crezi


Grija pe care o ai pentru casă și pentru cei dragi se oglindește în obiceiurile pe care le ai acasă. 


Curățenia și ordinea trebuie însoțite de o rutină sănătoasă care implică și schimbarea la timp a obiectelor pe care le folosești des sau care intră în contact cu multe bacterii și germeni. De la baie la bucătărie, fiecare încăpere folosită pentru activități zilnice are nevoie de atenție în ceea ce privește bureții, periuțele de dinți, tocătoarele și multe alte obiecte. Iată care sunt câteva dintre cele care ar trebui înlocuite cât mai des:

Tocătoarele de bucătărie

Tocătoarele pe care le folosești pentru diferite alimente precum legumele sau carnea trebuie înlocuite cât mai des, mai ales atunci când încep să apară zgârieturi pe suprafețele din plastic. Acestea pot ascunde bacterii care cauzează diferite afecțiuni. Specialiștii au descoperit că tocătoarele din plastic pot conține mai multe bacterii decât cele din lemn și că oricât de bine ar fi curățate, nu pot fi dezinfectate în totalitate. Pentru a putea păstra tocătoarele pentru mai mult timp, alege-le pe cele din lemn sau din bambus.

Periuțele de dinți

Schimbarea frecventă a periuței de dinți este recomandată de toți stomatologii, însă un aspect important se referă la momentul în care ar trebui să faci asta. Nu aștepta până când perii arată foarte uzați. Periuța poate adăposti diferite bacterii, iar odată ce perii se uzează, îți vor zgâria gingiile, iar bacteriile vor avea drum liber spre cavitatea bucală. În general, periuțele se înlocuiesc o dată la trei luni. Dacă nu vrei să arunci prea mult plastic la gunoi și să adopți o atitudine mai prietenoasă cu mediul, poți alege periute de dinti electrice pentru întreaga familie. Nu uita că și capetele acestora trebuie înlocuite după aceleași reguli. De asemenea, depozitarea periuțelor este încă un lucru la care trebuie să fii atentă. Nu le așeza lângă vasul de toaletă și încearcă să păstrezi capacul lăsat cât mai des, deoarece particulele din apă pot ajunge la peste un metru distanță când tragi apa. Periuțele se așază în poziție verticală, fără a se atinge. Un capac pentru acestea nu le apără de bacterii dacă nu se pot usca suficient de bine.

Filtrele de apă

Dacă te afli printre oamenii care folosesc o cană specială de filtrat apa, cel mai probabil ai uitat să schimbi filtrul la timp. Acestea au instrucțiuni clare pe fiecare pachet cu privire la cât de des trebuie înlocuite filtrele, în funcție de câți oameni folosesc aparatul respectiv sau câtă apă trece prin acesta zilnic. Dacă uiți să le schimbi, în interiorul lor se pot forma bacterii prin care va trece apa înainte de a o turna în pahar, iar dacă sunt expirate sau nefuncționale, filtrarea nu va avea niciun efect benefic. Aceleași observații se aplică și în cazul filtrelor instalate direct în robinete. Asigură-te că citești cu atenție observațiile de pe pachete sau manualul de instrucțiuni, Pentru a-ți fi mai ușor să ții minte, setează-ți memo-uri pe telefon sau în calendar.

Bureții de vase

În funcție de felul în care sunt folosiți, bureții trebuie înlocuiți o dată la câteva săptămâni. Un burete folosit în fiecare zi trebuie schimbat mai des, deoarece umezeala constantă face suprafața acestuia perfectă pentru dezvoltarea germenilor și bacteriilor. Este important să ai un burete diferit pentru curățarea suprafețelor din bucătărie, pe lângă cel de vase. Pentru a-l dezinfecta câte puțin îl poți încălzi în cuptorul cu microunde de câteva ori pe săptămână. Nu aștepta până arată semne de uzură și evită cu strictețe contactul acestuia cu bucăți de carne crudă.

Înlocuiește la timp toate obiectele folosite cel mai des și nu aștepta până devine prea târziu. Dacă acestea ajung să arate cu adevărat uzate înseamnă că le-ai folosit prea mult și va trebui să te obișnuiești să respecți termenele de „valabilitate” ale acestora. Doar în acest fel vei reuși să respecți în totalitate normele de igienă și să fii sigură că ești protejată de bacterii, germeni și virusuri la tine acasă.

Sursa foto: pexels.com

related posts

Modifică setările cookies