După ce reușește să pună la punct fiecare detaliu din interior, proprietarii își doresc ca și exteriorul să arate fabulos. Astfel, încep un proiect complex de renovare a acoperișului, pereților casei, inclusiv a curții.
Aspectul exterior este important pentru orice locuință, iar primul lucru pe care îl văd ceilalți rămâne gardul care împrejmuiește casa și care poate spune foarte multe despre cine locuiește în spatele lui, poate mai mult decât locuința în sine. Realizarea gardului presupune însă ceva bătaie de cap și câteva cheltuieli, în funcție de cât de impresionant își dorește să arate.
Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont dacă te decizi să construiești un gard pentru casa ta:
Înainte de a demara proiectul trebuie să faci planul și să calculezi cu atenție costul materialelor de construcție ce-ți sunt necesare, în așa fel încât să îți dai seama dacă te poți încadra în suma pe care o ai sau dacă mai trebuie să faci un împrumut. Sfatul specialiștilor este să stabilești o sumă fixă și să ai ceva bănuți de rezervă, în cazul în care prețurile materialelor vor crește, și să nu te abați de la planul tău;
După ce ai stabilit acest aspect, nu uita că trebuie să angajezi câțiva meșteri care să te ajute să pui în practică proiectul. Sfatul în această privință ar fi să nu apelezi la așa-ziși meșteri de prin sat, care fac totul după ureche, ci să angajezi muncitori calificați, o firmă de construcții. Dacă nu ai bani suficienți, atunci încearcă să faci chiar tu gardul cu ajutorul diferitelor sfaturi și a tutorialelor de pe internet. Ai putea fi uimit de cât de bine va ieși totul;
Cumpără materialele de construcție necesare dintr-un magazin online, unde prețurile pot fi mai mici decât ai putea crede. Dacă nu știi exact unele lucruri tehnice, întreabă angajații sau pe șeful de echipă pe care l-ai angajat. În cazul în care te-ai decis să faci tu această construcție, nu uita că ai nevoie și de câteva echipamente utile, așa că cercetează cu atenție modelele existente de aparate de sudura pentru ca un astfel de dispozitiv te va ajuta nespus în proiectul tău.
Ai grijă cum ridici gardul, fă măsurătorile exacte, altfel ai putea să te trezești în scurt timp că vei fi nevoit să-l dărâmi și să ridici altul deoarece vei avea reclamații din partea vecinilor. Nu uita nici de stabilirea numărului căilor de acces, de dimensiunea porții și de locul în care le vei poziționa. Este foarte important și aspectul gardului. În acest sens, te poți inspira din ideile prezentate pe internet de alți proprietari;
În funcție de tipul de gard pe care îl alegi să-l ridici vei avea nevoie de autorizație de construcție de la primărie. Ca să faci acest lucru trebuie să depui actele necesare: certificat de urbanism, titlul de proprietare asupra terenului, dovada achitării taxelor, proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor, avizele legale necesare.
În concluzie, construirea unui gard care să împrejmuiască locuința nu este un proiect foarte greu de realizat, ai nevoie doar de cunoștințe, îndemânare, o sumă de bani, de materialele de construcție necesare și de câteva echipamente de lucru.
surse foto:
shutterstock.com