(P) Trucuri de amenajare a unei băi minimaliste


Stilul minimalist, ușor de recunoscut prin îmbinarea armonioasă a simplității și a funcționalității, se diferențiază de alte stiluri de design interior (similare, de altfel, precum stilul modern sau stilul scandinav) printr-un principiu esențial: renunțarea la obiectele care nu sunt esențiale. Mai mult decât atât, amenajările minimaliste derivă dintr-un stil simplu de viață - trăită în tihnă și cu mici bucurii. 

Tag-uri:

În urma unei cercetări atente, simți că minimalismul ți se potrivește de minune și, prin urmare, ai decis să-ți amenajezi apartamentul sau casa conform principiilor sale? După ce te-ai informat cu privire la amenajarea dormitorului sau a livingului, ești în căutarea unor surse de inspirație și a unor trucuri după care să te ghidezi în amenajarea băii? Atunci, articolul acesta îți va oferi, cu siguranță, răspunsurile dilemelor pe care le ai cu privire la amenajarea băii. 

Descoperă în continuare 5 trucuri de amenajare a unei băi în stil minimalist:

Valorifică frumusețea și eleganța albului

În amenajările minimaliste, albul este (non)culoarea care ocupă un loc de cinste. Simplu și elegant, albul se integrează de minune în decorul oricărei încăperi - fie ea mai mică sau mai mare. Ba chiar este mai mult decât binevenit în camerele de mici dimensiuni, pentru că reușește să creeze iluzia unui spațiu mai aerisit, mai luminos, deci mai încăpător. 

Astfel, poți opta fie pentru o baie exclusiv albă - de la gresie și faianță, până la lavoar și dulapul suspendat -, fie pentru o baie în care să predomine albul, dar care să aibă și o pată de culoare. Atenție, însă: sunt recomandate nuanțele neutre (bej, gri, bleu etc.) - și într-o proporție mică în comparație cu albul. Orientează-te, de exemplu, către prosoape colorate.

Optează pentru un număr mic de piese de mobilier 

După cum știi deja, minimalismul presupune renunțarea la orice obiect care nu este esențial, indispensabil. Acest lucru înseamnă și că va fi mai mult decât suficient un număr mic de piese de mobilier în care să-ți depozitezi lucrurile. De exemplu, un dulap suspendat deasupra chiuvetei și un spațiu de depozitare sub aceasta ar putea fi tot ce ai nevoie pentru organizarea obiectelor utilizate în baie. 

Păstează foarte puține obiecte decorative

Minimalismul și multitudinea de elemente decorative nu sunt compatibile în niciun caz. Prin urmare, asigură-te că respecți acest principiu și, în afară de nelipsita și indispensabila oglindă, limitează-te la doar câteva plante în ghiveci, de mici dimensiuni. Verdele acestora va adăuga o pată de culoare spațiului, armonizându-se cu frumusețea și cu eleganța albului predominant. Totodată, îți sugerăm ca și modelul ghiveciului să fie cât mai simplu și să aibă o culoare neutră. 

Valorifică lumina

Lumina reprezintă un element-cheie în amenajările minimaliste. Dacă baia ta are fereastră, asigură-te că nu împiedici lumina să pătrundă - optează, de pildă, pentru jaluzele deschise la culoare.

Acordă atenția cuvenită și luminii artificiale: te poți orienta către LED-uri. În ceea ce privește corpurile de iluminat, o lampă suspendată, amplasată, de pildă, deasupra oglinzii, s-ar integra foarte bine într-o baie amenajată în stil minimalist. 

Transformă-ți baia într-un spațiu confortabil

Sau, altfel spus, acordă atenție sistemului de încălzire (cel prin pardoseală este o variantă ce merită luată în considerare), montează un boiler electric dacă este necesar, integrează în decor o lumânare parfumată care să-ți transforme băile lungi în momente autentice (și binemeritate) de relaxare. 

Nu uita că minimalismul se bazează pe principiul less is more, care, dincolo de o amenajare simplă și funcțională, se traduce printr-o viață trăită în tihnă, în liniște, în care nu ai nevoie, de fapt, decât de puține obiecte pentru a fi împlinit. Tocmai de aceea utilizarea stilului minimalist trebuie să fie o completare firească a stilului de viață. 

related posts

Modifică setările cookies