Teoria Cinci Elemente și se află la baza Feng Shui și a medicinei chinezești. Aceste elemente au, de asemenea, obiecte, forme, anotimpuri, organe ale corpului, chakre și culori legate de ele, dar componenta de culoare este adesea cea mai puternică.
Mai jos sunt prezentate camerele principale ale casei și cele mai bune alegeri de culoare pentru pereți, conform principiilor Feng Shui.
Utilizați aceste sugestii numai ca îndrumări. Fiți atenți la intuiția dumneavoastră. Culorile pe care le simțiți cu pasiune sunt, probabil, cele pe care ar trebui să vă înconjurați cu adevărat. Asigurați-vă că toate culorile pe care le alegeți sunt cele care vă bucură inima!
DORMITOARE
Cele mai bune culori: tonuri de pământ, tonuri pastelate, luminoase și culori mai liniștite.
Nu se recomandă: Culori strălucitoare, culori înflăcărate, cum ar fi roșu aprins, purpuriu, roz sau portocaliu. Nu sunt, de asemenea, recomandate culori închise, cum ar fi negru, maro, gri, albastru sau verde închis.
De ce? Dormitoarele ar trebui să fie spații calme pentru a promova odihna și întinerirea. Elementul de pământ este cel mai bun în dormitoare pentru a susține legarea la pământ. Culorile prea luminoase sunt prea active pentru dormitoare și culorile prea întunecate sunt prea deprimante.
Pentru dormitoarele pentru copii, asigurați-vă că NU le pictați violet sau roz. Utilizați mai degrabă verde salvie și accesorii doar de culoare mov sau roz.
Acestea sunt prea fierbinți pentru culorile peretelui dormitorului și cel mai probabil vă descoperi că micuțul va iubi camera în timpul zilei, dar nu va dori să doarmă acolo noaptea.
BĂI
Cele mai bune culori : tonuri de pământ, pasteluri, albe
Nu se recomandă : Albastru, culori "apoase" întunecate, cum ar fi negru, gri, maro închis sau verde
De ce? Băile au deja o mulțime de elemente de apă reprezentate de oglinzi împreună cu apa din țevi. Mai mult albastru adaugă mai multă apă, creând un dezechilibru. Pământul, totuși, echilibrează elementul de apă în ciclul celor cinci elemente și aduce această cameră în echilibru elementar.
BUCATARII
Cele mai bune culori: tonuri de pământ, precum și culori mai luminoase
Nu se recomandă: roșu, negru, albastru, gri, maro închis, verde închis
De ce? Bucătăriile ar trebui să fie spații active fericite (Yang), dar au deja mult foc și apă. Cel mai bun element de echilibru este elementul pământ reprezentat de tonuri de pământ și terra-cotta. Acestea pot fi galbene strălucitoare, aurite, terra-cotta bogată sau orice altă culoare mai strălucitoare. În bucătării lucrăm cu foc și cuțite, care sunt nesigure. Folosind culori din elementul de apă, cum ar fi negru, gri, albastru închis, verde și maro, promovează un sentiment de nesiguranță și pot fi prea deprimant pentru ceea ce ar trebui să fie un spațiu mai activ și mai fericit.
SUFRAGERII
Cele mai bune culori : tonuri de pământ, verde salvie, pasteluri, culori mai silențioase
Nu se recomandă : Roșii (dacă nu vrei să mănânci mult mai mult - roșu stimulează totul, inclusiv pofta de mâncare!), Negru, gri, albastru maro, verde închis sau maro închis sunt, de asemenea, prea apoase.
De ce? Sufragerile ar trebui să fie spații liniștite. Tonurile de pământ promovează pământul, ceea ce este necesar pentru o digestie bună. Utilizați orice culoare mai silențioasă pe care o iubiți, dar asigurați-vă că nu este o culoare din elementul de apă, cum ar fi negru, gri, albastru, verde închis sau maro închis. Aceleași principii se aplică aici și în dormitoare.
BIROUL DE ACASĂ
Cele mai bune culori: Culorile mai luminoase sunt bune pentru aceste spații mai active (Yang). Alegeți orice culoare care vă place. Culorile alb și crem sunt excelente pentru birourile de birou, deoarece reprezintă elementul metalic care susține claritatea mentală.
Nu se recomandă: tonuri mai întunecate sau orice culoare care reflectă elementul de apă, care este prea plutitor și nesigur.
De ce? Birourile de birou ar trebui să fie mai active, astfel încât să vă puteți face treaba. Puteți folosi culorile mai îndrăznețe aici.
CAMERE DE SPORT, HOLURI, GARAJE, CAMERE DE STUDIU ȘI TOATE CELELALTE CAMERE
Acestea sunt spații active și pot fi vopsite în culori mai luminoase. Alegeți-le pe cele pe care le iubiți și vă face inima să cânte!
Aveți grijă cu roșu. Culoarea roșie provine de la elementul de incendiu, care este destinat să stimuleze. Utilizați-l cu grijă în încăperi care ar trebui să fie spații mai calme, cum ar fi dormitoare, sufragerii și camere de zi. Cel mai bine este să folosiți roșu pentru accesorii, dar nu ca și culoare de perete. Dacă sunteți pasionat de a avea un perete roșu, alegeți un roșu mai silențios, cum ar fi un burgund sau un purpuriu-prună.