Facebook si Twitter au creat o generatie de tineri obsedati de propria persoana, care au o nevoie permanenta si copilareasca de apreciere din partea celorlalti, spune un cercetator.
Baroness Greenfield, profesor de farmacologie la Universitatea Oxford, crede ca prieteniile pe internet, la fel ca jocurile pe calculator, ar putea dauna creierului. Acest lucru poate duce la un nivel scazut de concentrare, o nevoie de satisfactie imediata si poate afecta aptitudinile non-verbale, cum ar fi mentinerea contactului vizual in timpul unei conversatii.
"Ceea ce ma ingrijoreaza este banalitatea multor mesaje care sunt postate pe Twitter. De ce ar fi cineva interesat de ce a mancat o alta persoana la micul dejun? Imi aminteste de un copil spunandu-i mamei sale: Uite, am facut asta!" spune Baroness Greenfield.
Specialistul afirma ca aceste persoane se comporta ca si cum ar avea o criza de identitate. Dupa parerea sa, unii utilizatori ai Facebook simt nevoia sa devina mini celebritati care sunt privite si admirate zilnic de alte persoane.
Citeste mai multe despre pericolele retelelor de socializare pe www.mediafax.ro