1. #filter sau #nofilter?
Printre cele mai apreciate selfie-uri sunt cele cu hashtag-ul #nofilter, caci spun despre persoana respectiva ca este transparenta si are increderea in ea. Insa, din diverse motive de lipsa de somn, lumina proasta etc, nu toti suntem mandri de cum aratam in poza ce tocmai ne-am facut-o. Nu-i nicio problema. Telefoanele moderne isi ofera sugestii de setari optimizate pentru fotografii perfecte.
2. Ai grija ce se vede in spatele tau
Camera frontala nu e acolo degeaba. Foloseste-o cu incredere. Analizeaza ce este in spatele tau. Chiar merita sa intre in poza un trecator plictisit si confuz? Chiar trebuie sa vada toata lumea ca nu ti-ai facut ordine prin camera? Chiar vrei sa rada toti de inca un selfie facut in toaleta? Alege cu grija locul selfie-urilor.
3. Gaseste unghiul potrivit
Cauta postura in care arati cel mai bine si abia apoi fa poza. Intinde mana la maximum si asaz-o mai sus de linia capului, astfel incat sa eviti un „nas enorm”, iar trasaturile fetei sa fie in armonie perfecta.
4. Selfie cu un scop
Incearca sa fii relevant. Chiar daca e vorba despre tine si zici ca nu-ti pasa ce crede lumea despre selfie-ul pe care il vei share-ui, nu e chiar asa. Un selfie apreciat si lipsit de critici este un selfie care are un scop. Ai luat permisul? Ai absolvit facultatea? Ti s-a nascut copilul? Orice moment important se vede intr-un anumit fel pe fata ta. Surprinde-l si pastreaza-l intr-un selfie-amintire.
5. Fii natural/-a!
Renunta la duck face (botic de rata) si la posturile de model luat prin surprindere. Lumea stie sa recunoasca un selfie. Si, daca vei avea atitudinea de „oops, nu stiam ca mi se face o poza” intr-o poza facuta de tine, in care ti se vede si mana intinsa, oamenii isi vor face o parere... Genul acesta de selfie-uri sunt atat de nenaturale incat sa nu te miri daca primesti unfriend.
6. Pune-te intr-o lumina buna!
Un selfie bun e pus mereu intr-o lumina buna. Asa ca ai grija sa fii in preajma ferestrelor sau a unei surse naturale de lumina atunci cand iti faci un selfie. Totodata, sursa de lumina trebuie sa fie in fata ta, putin deasupra liniei ochilor, pentru ca lumina sa-ti incadreze frumos fata. Nu folosi blitz-ul decat in cazuri de obscuritate maxima. Selfie-urile tale ar putea iesi arse, cu frunte lucioasa si ochi rosii. Desigur, ai o multime de filtre care iti pot salva totusi selfie-ul
7. Unde-s multi, puterea creste
Un selfie intre prieteni este mai bine perceput decat un selfie de unul singur. Si da, e tot selfie cat timp esti si tu acolo. Asa ca, daca vrei sa scapi de gura lumii care te critica pentru ca-ti faci prea multe selfie-uri, incearca unele noi: cu prietenii, cu pisica sau cu vanzatoarea de la chiosc. Dar sa fie relevant, da?
8. Asuma-ti selfie-ul!
Odata selfie-ul facut, asuma-ti-l cu mandrie si demnitate! Share-uieste-l pe Facebook, Instagram si alte retele de socializare pe care le folosesti. Chiar daca o imagine face cat o mie de cuvinte, ii poti adauga si o scurta descriere cat mai simpla si mai naturala. Oricat de bine ti-ar iesi selfie-ul, asuma-ti faptul ca mereu se vor gasi persoane anti-selfie, care iti vor putea comenta negativ. Nu le lasa sa-ti strice buna-dispozitie.