Banii nu aduc fericirea, dar o intretin. 5 moduri in care fericirea poate fi cumparata


Un proverb cunoscut spune ca “Banii nu aduc fericirea”. Opozantii ideii au venit cu o continuare: “Poate ca banii nu aduc fericirea, dar o intretin”. Si pentru a veni in sprijinul afirmatiei, cei de la Business Insider au facut o lista a lucrurilor pe care le poti cumpara si care contribuie la intretinerea starii de fericire, pe baza cercetarilor si a analizelor psihologice.

Tag-uri:

1. Cumparati mai multe “experiente” si mai putine bunuri materiale.

Acest lucru inseamna ca, de-a lungul vietii, ceea ce ne alimenteaza mai mult starea de bine sunt vacantele si distractiile, decat masinile, casele sau televizoarele.

Potrivit unui sondaj, citat de publicatia americana, 57% dintre respondenti sunt de parere ca au fost mai fericiti atunci cand au avut diferite experiente care le-au facut placere, in timp ce doar o treime a spus ca s-au simtit fericiti cand si-au achizitionat un bun material.   2. Folositi-va banii pentru a face mici placeri celorlalti.   A darui altora va poate face sa va simtiti mai bine. Cercetatorii americani au facut un experiment pe studentii din campusul Universitatii British Columbia si le-au dat cecuri de 5 si 20 de dolari, cerandu-le sa cheltuiasca banii pana la sfarsitul zilei.   Seara, cand au fost sunati, profesorii au constatat ca cei care cheltuisera banii pentru a le face cadouri prietenilor se simteau mai fericiti decat cei care folosisera banii pentru ei.   3. Cumparati-va lucruri mici si multe decat unele foarte mari si scumpe.   Potrivit psihologilor, fericirea este asociata mai mult cu frecventa decat cu intensitatea experientelor care ne fac bine. Unul dintre motivele pentru care placerile mici, dar frecvente, sunt mai importante decat cele mari, dar rare, este acela ca oamenii se adapteaza repede.
5 secrete care-ti asigura fericirea la birou   Si cu cat pot intelege si explica un eveniment mai repede, cu atat se simt bine mai repede. Variabile cum ar fi noutatea, surpriza sau incertitudinea fac un eveniment sa fie mai greu de inteles si, ca rezultat, ii acordam mai multa atentie si ne adaptam mai greu.   4. Amanati cat mai mult consumarea unui eveniment.   Atunci cand pregatim un eveniment care va avea loc in viata noastra putem fi mai fericiti decat in momentul in care acesta se intampla, in consecinta, cu cat amanam mai mult unele lucruri, cu atat crestem gradul de fericire.   Cercetarile au aratat ca o persoana care cumpara o prajitura si o manaca pe loc este mai putin fericita decat una care amana sa manance prajitura, pentru ca aceasta simte placere si in perioada in care asteapta ca acest lucru sa se intample.  

 

Citeste mai multe pe incont.ro.

related posts

Modifică setările cookies