Cele mai frecvente temeri la locul de munca! Tie de ce ti-e frica la job?


Tuturor ne-a fost macar o data in viata teama sa ajungem la munca. Fie pentru ca nu am terminat un proiect la care deadline-ul a trecut demult, fie ca trebuie sa vorbim in public sau ca trebuie sa participam la o intalnire cu seful, momentele in care am face cale intoarsa si ne-am duce oriunde altundeva decat la birou sunt destul de frecvente in viata fiecaruia.


Specialistii in resurse umane spun ca astfel de situatii, in care ni se umezesc palmele, ne este teama de reactiile celorlalti sau in care nu ne simtim confortabil in fata colegilor, sunt absolut normale si toti trecem prin astfel de momente, mai des sau mai rar, in functie de personalitatea fiecaruia. Cu toate acestea, exista metode prin care astfel de momente nu neaparat ca dispar, dar devin mai usor de infruntat.

Sfatul specialistului este ca nu putem trece peste astfel de anxietati la locul de munca decat infruntandu-le. Asadar, daca simti ca inima iti bate mai tare, daca respiri greu si simti broboane de sudoare pe spate, ia aer in piapt, numara pana la cinci si fa ceea ce trebuie sa faci fara sa stai prea mult pe ganduri.

Si daca treci cu bine o data sau de doua ori peste o astfel de situatie, urmatorele nici nu ti se vor mai parea asa dificile. Forbes a realizat un sondaj in randul angajatilor, pe Facebook si pe Twitter, intrebandu-i care sunt situatiile care le provoaca anxietate si teama la locul de munca. Iata-le mai jos pe cele mai frecvente dintre ele:  

1. Sa ia cuvantul in timpul unei sedinte. 2. Sa-si aduca aminte numele celorlalti. 3. Sa manance in fata colegilor. 4. Sa foloseasca grupul sanitar de la birou in acelasi timp cu alti colegi. 5. Sa fie atras fizic de un coleg. 6. Sa faca o prezentare a unui proiect. 7. Sa fie intervievat pentru un job. 8. Sa tina pasul cu tehnologia impusa de sef. 9. Sa adreseze intrebari. 10. Sa participe la activitatile din teambuilding. 11. Sa se intalneasca cu directorul general in lift. 12. Sa faca conversatie de complezenta.

Sursa: forbes.com 

related posts

Modifică setările cookies