Corina Caragea face o nouă oprire în călătoria ei în jurul lumii, de data aceasta la Londra. Iranul e prea „fierbinte” pentru o relatare de la fața locului, iar norocul ei e că femeile iraniene se zbat pentru a-și construi o carieră mai peste tot în Europa. Prezentatoarea Știrilor sportive de la PRO TV a aflat de la sursă cât de grea este viața unei femei în țara natală. Totuși, în acest an s-a schimbat ceva.
„În timpul Mondialul din acest an, pentru prima oară în ultimii 39 de ani, femeile din Iran au fost lăsate să vadă un meci de fotbal pe stadionul din Teheran. Până acum femeile nu aveau voie să vadă bărbați jucând fotbal. Cu toate astea, reprezentante ale sexului frumos fuseseră prinse deghizate în bărbați pe stadion, purtând barbă. Alte 35 au fost pedepsite pentru că au încercat să intre la un meci.”, scrie Corina Caragea pe blogul ei.
Din această țară vine invitata ei la “Frumusețea în jurul lumii” – episodul 9, care are lucruri interesante să ne spună. Mona Makki are 35 de ani și urmează un Master în Psihologie și Neurologie la Londra. Haideți să o cunoaștem și noi!
Ce truc de frumusețe ai învățat de la mama ta?
„Pentru un păr mai sănătos, un fir mai gros și mai rezistent, apelează la puțin ulei de măsline – aplică-l pe părul umed!”
Cum e privit subiectul operațiilor estetice în țara ta?
„În zilele noastre, chirurgia estetică a devenit foarte populară în Iran, mai ales în capitala Teheran. Rinoplastia este cea mai întâlnită intervenție estetică. La aceste procedee de înfrumusețare apelează femeile din clasa superioară și cea de mijloc și nu este deloc un subiect tabu. Oamenii chiar preferă să își afișeze aceste retușuri ca un statut – sunt femei care poartă bandaje pe nas ca și cum ar fi avut o intervenție recentă, deși nu a fost așa!”
Un secret de frumusețe, un ingredient minune pe care femeile din țara ta îl folosesc…
„O procedură de exfoliere săptămânală cu o kiseh, care este o mănușă/material special pentru exfoliere, și sefidab – o bucată că o piatră, formată din minerale întărite și grăsimi animale – pentru a ajuta la eliberarea toxinelor, îndepărtează pielea moartă și are ca rezultat pielea catifelată. Se pare că această tradiție vine din vechiul Iran.”
Citește mai multe pe corinacaragea.ro.