Poti pastra un secret? Studiile arata ca nu! Vezi cat te afecteaza secretele celorlalti


Oamenii au tendinta sa spuna ca sunt buni la pastrarea unui secret, dar motivul din spatele acestei afirmatii se afla in curiozitatea de a afla ce ascunde cealalta persoana. Cel mai probabil, in doua zile si altcineva va afla despre relatia intima dintre doi colegi de birou sau cine a varsat cafeaua pe parchet.


 

Conform unui studiu efectuat de Universitatea Tufts, cei care pastreaza un secret au motive intemeiate sa-l divulge, scrie Mediafax.

Cercetatorii au constatat ca exista o relatie intre povara emotionala a tinerii un secret si treburile zilnice pe care cineva le are de facut.

"Povara emotionala este asociata cu oboseala fizica si aceasta se activeaza atunci cand pastrezi o informatie secreta pe care ai primit-o", au spus oamenii de stiinta.

In cadrul studiului, participantii au fost impartiti in doua grupe: unora li s-a cerut sa-si aminteasca un secret foarte important iar celorlalti o informatie pe care trebuie sa o pastreze, dar care nu este vitala. Ambelor grupuri li s-a cerut apoi sa estimeze cât de inalt este un deal sau cât de mare pare o anumita distanta.

Cei care pastrau un secret esential au avut raspunsuri in care exagerau inaltimea dealului sau distanta pe care o aveau de parcurs. 

De asemenea, celor din acest grup li s-a parut un efort plimbarea cainelui sau caratul cumparaturilor pe scari. În contrast, cei cu secrete mai mici au estimat dealul ca fiind mult mai mic, iar distanta una usor de parcurs.

Concluzia studiului a fost ca pastrarea unui secret ingreuneaza treburile zilnice ale fiecaruia.

Afla mai multe de pe mediafax.ro.

 

 

related posts

Modifică setările cookies