Lucian Viziru trăiește de 7 ani în Germania, alături de soția lui, Ema, și fiul lor, Mihai. Evenimentele din ultimele săptămâni le-au schimbat serios stilul de viață, dar nu au încetat să facă mișcare și să spere că totul va reveni la normal.
„Nemții fac foarte multă mișcare, chiar și bătrânii, indiferent de vremea de afară, de aceea ni s-a permis ca în continuare să rămânem activi. Mie, personal, nu îmi displace faptul că stau acasă cu soția și copilul. Locuința noastră se află la parter și putem ieși oricând vrem pe terasă sau în curte, pe iarbă. Ne plimbăm în fiecare zi cu bicicletele, jogging-ul nefiind o mare pasiune a mea”, spune Lucian, pentru PROTV.RO.
Autoritățile germane au prelungit, miercuri, măsurile referitoare la distanțarea socială, însă nemții nu par afectați de această decizie.
„Sincer, cu un ochi râd și cu unul plâng, dar mai mult râd. În urma unui sondaj, doar opt la sută dintre nemți vor să se ridice măsurile de distanțare socială. Se pare că ne place”, mai spune Lucian Viziru.
Ce-i lipsește fiecărui membru al familiei Viziru
Din viața de dinaninte de pandemie, fiecărui om de pe planetă îi lipsește ceva. Lucian și fiul său tânjesc după turneele de tenis la care participau până să apară această criză medicală. Totuși, pentru a se păstra în formă, cei doi improvizează în fiecare zi antrenamente specifice.
Soției sale, Ema, îi lipsesc antrenamentele la sala de fitness și sesiunile de cumpărături prin magazinele germane. Însă, la finalul fiecărei zile, cu toții privesc imaginea de ansamblu și nu gândesc decât pozitiv.
„Cel mai fericit în toată povestea asta cred că este Mihai, care nu trebuie să se ducă la școală și are mult mai mult timp la dispoziție pentru PlayStation. Eu mă bucur ca mâncăm cu toții acasă în fiecare zi. Serile ni le petrecem, de asemenea, împreună, iar diminețile facem lecții și, așa cum am spus mai devreme, foarte mult sport”, a concluzionat Lucian Viziru.
Germania, număr mare de îmbolnăviri, număr mic de decese
Rata deceselor provocate de Covid-19 (2,6%) se menține scăzută în Germania, în ciuda numărului ridicat de cazuri depistate. Până miercuri seară, nemții aveau 3.592 de morți, la 133.456 de bolnavi.
O explicație a mortalității scăzute este aceea a testărilor masive pe care nemții le fac, chiar și în rândul persoanelor asimtomatice (peste 1,72 milioane de teste până acum). Depistarea timpurie a infecției și a cazurilor ușoare de Covid-19 permite tratarea cu succes a multor pacienți.
Însă, Germania are mai multe secrete în lupta cu Covid-19. Aflați detalii AICI!