Aproximativ 38 la sută din femeile casatorite și 33 la sută din bărbații căsătoriți spun că sunt satisfăcuți de relația sexuală pe care o au cu partenerul lor.
În mod similar, atunci când studiul a examinat cuplurile din 11 țări diferite, cercetătorii au constatat că 68% dintre femei și 64% dintre bărbații care sunt foarte religioși raportează că sunt foarte mulțumiți de calitatea relației lor.
În plus, doar 52% dintre femei și 45% dintre bărbații care nu sunt interesați de religie pot spune același lucru.
Cele 11 țări chestionate au fost SUA, Argentina, Australia, Chile, Canada, Columbia, Franța, Irlanda, Mexic, Peru și Regatul Unit.
Credința le dă oamenilor convingerea că ar trebui să joace un rol important în viața copiilor lor. Atât părinții progresivi din punct de vedere cultural, cât și cei conservatori religios raportează un nivel ridicat de angajament paternal, potrivit studiului.
Totuși, cuplurile religioase nu sunt mai puțin susceptibile de a experimenta violența domestică decât cuplurile mai puțin religioase.
"Bărbații și femeile care împărtășesc o credință religioasă activă, de exemplu, se bucură de un nivel mai ridicat al calității relațiilor și de satisfacție sexuală în comparație cu ceilalți. De asemenea, au mai mulți copii și este mult mai probabil să se căsătorească. În același timp, credința nu protejează femeile împotriva violenței domestice în relațiile căsătorite și coabitante. ", au adăugat autorii.
Studiul s-a axat pe patru elemente care pot influența o căsătorie: calitatea relației, fertilitatea, violența domestică și infidelitatea. Autorii spun că numeroase societăți occidentale se îndepărtează de viața familială "tradițională", deoarece mai mulți oameni au copii sau se mută împreună în afara căsătoriei și renunță la căsătorie cu totul.