Mai mult decât atât, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, a fost înregistrată o creștere importantă a rezervărilor pentru weekendul prelungit (sâmbătă, duminică și luni) de Rusalii, care s-a sincronizat anul acesta și cu debutul vacanței copiilor. Tocmai din acest motiv, cei mai mulți români vor călători de Rusalii atât în cuplu (53% din totalul rezervărilor), cât și în familie (36%).

„Există o creștere importantă a rezervărilor pentru vară, în special pentru weekendul prelungit de Rusalii, astfel că ne așteptăm ca locurile încă disponibile să se ocupe rapid. În același timp, încărcarea cardurilor de vacanță va încuraja tot mai mulți români să facă rezervări pentru concediile de vară, astfel că le recomandăm clienților noștri să rezerve de pe-acum cazarea. Estimăm că luna august va fi vârful sezonului estival, ceea ce înseamnă că și prețurile vor fi mari, iar disponibilitatea locurilor de cazare va fi redusă”, spune Timea Imecs-Ambrus, CEO Travelminit.

Aglomerație de Rusalii: unde vor merge turiștii în weekendul prelungit?

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, urmează cel mai aglomerat weekend de la debutul sezonului estival, platforma înregistrând în minivacanța de Rusalii o creștere a rezervărilor cu 27% în comparație cu weekendul de dinainte. De asemenea, 26% din totalul rezervărilor din iunie sunt pentru weekendul de Rusalii, în timp ce anul trecut, acest procent era de 20%.

În același timp, cea mai rezervată destinație pentru weekendul de Rusalii este, așa cum era de așteptat, litoralul românesc, cele mai populare stațiuni fiind Mamaia și Eforie Nord. De asemenea, turiștii vor să-și petreacă weekendul de Rusalii și într-un city break, Brașovul și Sibiul fiind din nou în topul preferințelor acestora, în stațiunile de la munte sau într-o destinație balneoclimaterică.

Cât costă cazarea de Rusalii? Creșteri de preț cu numai 5% în comparație cu anul trecut

În ceea ce privește tarifele unităților de cazare în perioada Rusaliilor, se pare că Travelminit.ro anunță o creștere de numai 5% în comparație cu anul trecut. Deși industria turismului se confruntă cu un val de scumpiri la nivel general, se pare că hotelierii români au reușit să mențină nivelul prețurilor cel puțin pentru prima parte a verii.

De exemplu, prețul mediu pentru un sejur de două nopți, pentru două persoane, în weekendul de Rusalii costă 741 lei, în timp ce prețul mediu pentru un sejur de 4 nopți, pentru 4 persoane, este de 2.120 lei.

Nu în ultimul rând, se pare că hotelurile revin în forță vara aceasta: cele mai multe rezervări înregistrate în luna iunie sunt pentru hoteluri (39%), semn că turiștii își doresc cât mai multe servicii în același loc, iar hotelurile oferă, de regulă, pachete complexe de vacanță. Urmează pensiunile (31%), apartamentele (11%), vilele (10%), casele de vacanță (6%) și cabanele (2%).

Despre Travelminit by Szallas Group:

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piață rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conține 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma și acoperă o gama largă de cazare în toată țară (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari), fiind lider pe piață rezervărilor cu card de vacanță. în 2021, Travelminit raportează 13.5 milioane de euro vânzări în România și 16 milioane de vizite pe platforma.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul și Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croația), cu vânzări de peste 150 milioane de euro și peste 350 de angajați.