De asemenea, fotografiile profesionale te ajută dacă:
- ai o afacere pe care vrei să o promovezi prin materiale vizuale de calitate;
- vrei să dezvolți o carieră de influencer;
- ești fotograf de ocazie;
- participi la multe evenimente care merită promovate.
Iată câteva sfaturi despre cum poți să ajungi la rezultate cât mai bune cu minimum de pregătire în domeniul fotografiei.
Investește în echipament de bază
Dacă nu îți dorești să faci investiții semnificative pentru a-ți dezvolta abilitățile de fotograf, asigură-te că ai câteva dispozitive care te ajută să surprinzi exact cum îți dorești anumite momente și cadre. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, smartphone-urile se bucură de capacități comparabile cu aparatele de fotografiat scumpe. În special dacă preferi un device care îți oferă multiple posibilități, smartphone-ul va deveni secretul tău principal.
Alege un Samsung S20 care îți permite să faci fotografii de calitate în diferite condiții. De exemplu, acesta folosește tehnologia inteligenței artificiale pentru a te ajuta să obții cadre clare chiar și în luminozitate scăzută, pe timp de noapte. Mai mult decât atât, camerele smartphone-ului nu te limitează și vei surprinde într-un mod profesionist chiar și selfie-urile. În acest fel vei putea imortaliza momentele speciale alături de prieteni în vacanțe, la festivaluri sau la ocazii speciale. Un alt element important pentru fotografii este lampa circulară, în special dacă vrei să faci fotografii de produs sau dacă ai un canal de Youtube într-o nișă precum make-up-ul.
Învață cum să folosești lumina
Lumina potrivită reprezintă un aspect de bază în domeniul fotografiei. Indiferent că vrei să pozezi un peisaj, un portret, un grup de oameni sau un produs, lumina va influența rezultatul final. Lumina naturală este cea mai potrivită sursă pentru fotografiile de calitate. Atunci când fotografiezi în timpul zilei, trebuie să poziționezi subiectul în funcție de lumina pe care o ai la dispoziție. De aceea, dacă vrei să fotografiezi sau să filmezi în casă, dar lumina nu îți permite o imagine de calitate, este recomandat să muți întregul setting afară. În această situație, lumina soarelui oferă o luminozitate puternică și vei obține rezultate bune dacă ai nevoie de o sursă directă de lumină.
Lumina artificială poate fi folosită când vrei să creezi condiții de studio. De exemplu, la fotografierea unui obiect pe care îl promovezi, vei avea nevoie de câteva accesorii care îți permit să direcționezi lumina în funcție de rezultatul dorit. Aceste elemente îți oferă posibilitatea de a crea umbre, texturi și straturi de lumini în jurul subiectului principal. De exemplu, dacă așezi sursa de lumină în fața subiectului pozat vei obține o imagine fără contur și adâncime, dar dacă miști lumina într-o parte sau alta, umbrele transformă total atmosfera.
Concentrează-te pe compoziție
Nu este necesar să urmezi cursuri intensive de fotografie pentru a te obișnui să folosești câteva elemente esențiale. Compoziția reprezintă felul în care sunt așezate obiectele și subiectele într-o fotografie. Cei pasionați de acest domeniu au un ochi format pentru compoziția corectă, dar simțul estetic poate fi învățat, iar câteva reguli simple te vor ajuta să te obișnuiești până le vezi ca pe ceva natural. Echilibrul este secretul unei compoziții potrivite pentru fotografii. Regula de trei te va ajuta să obții cadre de calitate, indiferent de subiect. Aceasta implică secționarea cadrului în trei și poziționarea subiectelor din fotografie într-un mod echilibrat și dinamic în zonele principale.
Compoziția te ajută să scoți în evidență cele mai importante elemente din fotografia ta și să creezi o imagine simplă, dar cu substanță. Păstrează mereu subiectul principal în zona centrală, dar nu-ți fie teamă să faci experimente. Fotografia este un domeniu în care înveți din experiență și îți formezi în timp ochiul pentru cele mai creative fotografii, indiferent de scopul în care le vei folosi.
Cu ajutorul informațiilor pe care le găsești online, dar și al aparaturii accesibile ca preț, poți face fotografii comparabile cu cele profesionale. Te vei bucura astfel de dezvoltarea unei noi pasiuni și de o estetică ireproșabilă pe canalele de socializare.
Sursa foto: Pexels.com