Cum să te apuci de exerciții fizice acasă


Multe dintre schimbările necesare în ultimul an ne-au obligat să petrecem mai mult timp acasă și să mutăm activitățile preferate acolo.

Tag-uri:

De la muncă la sală, locuința a luat locul tuturor, iar adaptarea poate fi încă o problemă. Însă, odată ce te obișnuiești cu o viață echilibrată și o rutină sănătoasă, vei putea să pui bazele unui program potrivit stilului tău de viață. Dacă ești pasionată de sport, îți punem la dispoziție câteva sfaturi de care să ții cont când vrei să te apuci de treabă:

Descoperă tipurile de exerciții potrivite pentru tine

Înainte de a începe serios antrenamentele acasă, vei avea nevoie de accesorii și echipamente specifice activităților pe care vrei să le faci. Iată principalele tipuri de exerciții:

Aerobic 

Exercițiile de cardio sunt printre cele mai practicate atât la sală, cât și acasă, mai ales atunci când vrei să slăbești. Însă, acestea sunt benefice și pentru sistemul cardiovascular, deoarece implică mișcare continuă și întăresc inima și venele. În această categorie intră și activitățile precum dansul sau înotul, iar exercițiile de aerobic pot fi făcute fără echipamente speciale, în afară de haine lejere, care îți permit să te miști fără probleme.

HIIT (High Intensity Interval Training)

Acest tip de exerciții implică mișcări rapide urmate de antrenament de forță sau de repaus. Ele sunt benefice pentru sistemul circulator, dar și pentru dezvoltarea mușchilor. Exercițiile de tip HIIT sunt recomandate în special dacă mergi mai puțin pe jos în această perioadă sau dacă ai renunțat la jogging din cauza frigului. Pentru acestea vei avea nevoie de accesorii fitness, în special odată ce vrei să adaugi variante mai intense. Documentează-te pe internet despre cele mai bune exerciții pentru început și progresează treptat.

Forță

Exercițiile de forță sunt menite să-ți dezvolte masa musculară. Acestea ar trebui să facă parte din antrenamentele fiecărei persoane, mai ales pentru că mușchii sunt esențiali în sprijinirea oaselor, în special la bătrânețe. Dezvoltarea musculaturii încă din tinerețe va influența benefic stilul de viață și te va ajuta să fii mai conștientă de importanța sportului. 

Flexibilitate

Exercițiile simple pe care le poți face cu minim de echipament și pregătire sunt și cele de flexibilitate. În această categorie intră, desigur, yoga. Având în vedere munca pe care o faci de acasă, postura ta are probabil de suferit, dar exercițiile de yoga te vor ajuta să o corectezi și să scapi de durerile de spate. 

Include antrenamentele în rutina ta zilnică

Uneori poate fi complicat să respecți un program când petreci cea mai mare parte a timpului acasă, dar dacă ești perseverentă vei putea să te disciplinezi și să-ți pui în aplicare planul. Include exercițiile fizice în orele dimineții, imediat după micul dejun sau înainte. De asemenea, poți face acest lucru și în ultima parte a zilei, după programul de muncă. Aceste momente ale zilei sunt potrivite, deoarece poți da startul unei zile sau o poți termina cu aceste obiceiuri sănătoase, fără a-ți întrerupe programul zilnic.

Oferă-ți un spațiu dedicat

Unul dintre elementele care te va ajuta să te ții de treabă este spațiul dedicat antrenamentelor. Chiar dacă locuința ta este de mici dimensiuni, trebuie să găsești o zonă care îți oferă suficient spațiu de mișcare pentru tipul de exerciții preferate. Este recomandat să îți depozitezi accesoriile de fitness în această zonă și chiar să adaugi un tablou cu citate motivaționale sau alte decorațiuni care te mențin concentrată pe exercițiile fizice.

Sportul acasă poate da la fel de multe rezultate precum cel de la sală, mai ales dacă reușești să-l transformi într-un stil de viață.

Sursă foto: pexels.com

related posts

Modifică setările cookies