De ce e important să ai grijă de alimentația animalului tău de companie?


Să ai în grijă un animal de companie poate presupune efort din mai multe puncte de vedere. Unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie să fii atent ține de alimentația acestuia, pentru că există unele greșeli frecvente pe care stăpânii le fac atunci când vine vorba de regimul alimentar, chiar dacă au cele mai bune intenții.

Tag-uri:

Importanța alimentației sănătoase la animalele de companie

Așa cum pentru tine contează ce mănânci, și animalului tău de companie hrana aleasă de tine îi poate afecta starea de spirit și sănătatea. Animalele au nevoie de o alimentație sănătoasă, echilibrată, potrivită rasei și taliei lor și nivelului de activitate zilnică. PetShop-ul Fera.ro te ajută să găsești varianta cea mai bună pentru prietenul tău cel mai bun, fie că alegi hrană umedă, uscată sau vrei să-i oferi recompense pentru a încuraja comportamentele bune. 

Dacă vrei ca patrupedul tău să ducă o viață activă și sănătoasă, ai grijă ca regimul lui zilnic să cuprindă toți nutrienţii necesari: proteine, grăsimi şi uleiuri, minerale, vitamine, carbohidraţi şi apă. Evită hrana care conține aditivi sau zahăr, chiar dacă este mai ieftină și mai ușor de găsit.

Un regim alimentar adecvat ține cont de specificul fiecăruia. Nu îți hrăni animalul după ureche, asigură-te că ți-ai făcut documentarea necesară din timp, pentru că sunt anumite rase care au nevoie de o atenție și un regim foarte strict, precum bulldog-ul francez. Hrana aleasă zilnic trebuie să țină cont de greutate, de talie, eventuale restricții, dar și nivelul de activitate și energia consumată zilnic, pentru a evita îngrășarea care aduce după sine alte probleme de sănătate.

Încearcă să îți obișnuiești animalul de companie cu mese constante, la aceleași ore și în cantități rezonabile. Păstrând aceleași ore și animăluțului tău i se va face foame în jurul orei pentru masă și va fi mai ușor și când trebuie să ia anumite medicamente odată cu mâncarea. Nu-i lăsa tot timpul mâncarea la dispoziție, pentru că există riscul ca animăluțul tău să ia în greutate. Dacă ai un program foarte încărcat care nu îți permite să stabilești ore fixe pentru masă, încearcă să folosești aparate automate de porționare pentru animale, care eliberează o anumită cantitate de hrană la anumite intervale. Modelele mai noi se pot manevra prin chiar printr-o aplicație de telefon.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este că obiceiurile de hrănire trebuie adaptate în timp. Atunci când sunt puiuți vor primi mai multă mâncare, mai des, dar pe măsură ce înaintează în vârstă, trebuie să scazi cantitatea de mâncare. De asemenea, trebuie să fii atent la reacțiile câinelui sau pisicii tale. Chiar dacă s-a obișnuit cu un anume tip de mâncare, nu este exclus ca la un moment dat să dezvolte o intoleranță. 

Încearcă să îi oferi companionului tău varietate, dar și o surpriză din când în când. Combină hrana umedă cu cea uscată și testează din când în când ceva nou pentru el.  Ține mereu la îndemână recompense gustoase cu care să îi răsplătești comportamentul pozitiv și să îi arăți afecțiune. Și cel mai important lucru este ca atunci când nu ești sigur ce fel de alimentație să îi oferi să apelezi la un specialist.

Sursă FOTO

related posts

Modifică setările cookies