De astfel, titlurile care fac obiectul acestui articol pot fi considerate locomotiva unui număr mai mare de cărţi, pe care proprietarul a decis să le vândă.
Anticariatele care cumpără cărţi investesc în cărţi cu potenţial mare de revânzare
Cu un farmec ameţitor şi, totodată, irezistibil, următoarele titluri sunt vânate de achizitorii de carte în mod special. Prin urmare, cei care le deţin, pot să răspundă rapid la anunţul “cumpăram cărţi în Bucureşti”, cu convingerea că în cel mai scurt timp le vor vinde.
Legături periculoase, Choderlos de Laclos (1782)
“Legături periculoase” de Choderlos de Laclos este un roman epistolar scris în secolul al XVIII-lea, care aduce în atenţia cititorului două persoanaje interesante: marchiza de Merteuil și vicontele de Valmont, figuri literare ale libertinajului și manipulării, gata să facă orice pentru a-și satisface singura ambiție: plăcerea. Cartea este o capodoperă a literaturii franceze, la un moment dat interzisă, cenzurată şi chiar uitată, înainte de a fi recunoscută pentru calitățile sale literare excepționale și acuitatea psihologică a autorului său.
Madame Bovary, Gustave Flaubert (1857)
Emma Bovary s-a plictisit. Căsătorită cu un burghez de provincie, caută dragoste de la un soț pe care nu-l iubește și de la iubiți trecători care nu o interesează. “Madame Bovary” de Gustave Flaubert este un roman realist care a apărut în 1857. A șocat societatea bună cu ideile pe care le-a propagat, dar a impus stilul lui Gustave Flaubert din această operă majoră a literaturii franceze și a lumii. Emma a refuza statutul ei de femeie burgheză și a preferat căutarea idealului. Acest lucru îi va aduce chiar și un proces pentru „infracțiuni împotriva moralei publice și religiei”.
Florile răului, Charles Baudelaire (1857)
Publicarea în 1857 a acestei colecții de poezii “Les Fleurs du Mal” de Charles Baudelaire, care cuprinde aproape toată opera autorului, a scandalizat foarte repede o societate încă conformistă și sclerotică după principiile morale. Astăzi, această colecție este considerată o operă majoră a poeziei moderne, un simbol al frumuseții artistice universale.
Ulysses, James Joyce (1922)
Ocolind regulile de ortografie și fără a ezita să parodieze diferite stiluri literare, James Joyce pornește în lunga călătorie a lui Ulise în Odisee. Interzisă în Statele Unite până în 1934 pentru obscenitate, această carte este considerată astăzi un monument al literaturii mondiale, unii numind-o o „catedrală a prozei”.
American Psycho, Bret Easton Ellis (1991)
American Psycho spune povestea lui Patrick Bateman, în anii `80. Precum colegii săi, acesta îşi petrece serile consumând alcool şi cu nasul în cocaină. Atunci când se întoarce acasă, violează, torturează sau ucide victime care sunt în mare parte neputincioase. Violența, pornografia, inumanitatea şi cruzimea nu puteau lăsa pe nimeni indiferent.
În concluzie, în mod evident, multe carti sunt scandaloase si deranjează însă în aceeaşi măsură se cumpără si sunt preferate de catre cititori. Acesta este motivul pentru care achizitorii de la anticariatul CumparCarti.ro nu le evită, ci le cumpăra cu intenţia de a ajunge şi la alţi pasionaţi ai genului.
Dacă in biblioteca ta se regăsesc cărtile de mai sus sau cărti din alte domenii şi doreşti să le vinzi, poti contacta anticariatul Cumpar Carti pentru lichidarea bibliotecii tale.