Cea mai bună izolație termică exterioară este cea care poate proteja complet fiecare centimetru de suprafață, cea care nu poluează prin emanații de gaz, care își păstrează integritatea și proprietățile multe zeci de ani și care acoperă pereții fără să îi îngreuneze.
Pierderile de căldură (de energie) pe parcursul sezonului rece pot fi reduse la un minimum nemaiîntâlnit prin aplicarea de spumă poliuretanică. Câștigurile de căldură din sezonul cald (zăpușeala din casă) pot fi diminuate extrem de mult tot prin aplicarea spumei poliuretanice pe pereții exteriori.
De ce spumă poliuretanică la exterior?
Fiindcă numai aceasta poate acoperi integral toate suprafețele, colțurile și fisurile, și de aceea nivelul de izolare este unul uniformizat, ceea ce este imposibil în cazul vatei minerale ori a plăcilor de polistiren.
Fiecare material izolator în parte are meritele sale, însă de multe ori proprietarii de case, de vile, de hale, de clădiri diverse și chiar de case din lemn iau decizia izolării cu spumă izolatoare tocmai pentru a asigura confortul termic într-un sens total: temperatura creată în interior rămâne constantă pentru mai mult timp și în orice zonă a casei.
Spre deosebire de alte materiale cu rol de izolare, în cazul spumei se impune să vină firma de izolații în București isoterm.ro ca să aplice izolația - se aplică cu un dispozitiv special, la o anumită temperatură, sub un unghi anume.
În numai câteva ore se poate aplica izolația care va ajuta enorm la confortul termic pe durata unei vieți de om (chiar și optzeci de ani). Aerul condiționat face răcoare în living în timp ce rămâne puțin mai cald pe hol, însă dacă exteriorul casei este protejat corespunzător, pe hol nu se va crea zăpușeală, ci va rămâne o temperatură suportabilă.
Dacă ai și izolație la interior, e perfect!
În doar câteva ore poți obține prin izolația exterioară șansa unui trai liniștit la gura sobei, în fața șemineului sau pur și simplu într-o cameră oricât de spațioasă și de înaltă încălzită centralizat sau răcorită prin aparate de AC. Gerul sau canicula din exterior, vântul constant sau soarele care bate constant nu vor mai răci sau încălzi pereții atât de mult.
În loc de 10cm de polistiren extrudat, 3cm, 4cm sau 5cm de spumă poliuretanică cu celulă închisă (varianta ei foarte densă, care este și fonoizolatoare și hidroizolatoare) fac o treabă la fel de bună pe suprafețele exterioare, dar și în zonele unde polistirenul extrudat nu poate fi înghesuit ori decupat pe măsură.
Dacă musafirii tăi vor observa pe parcursul vizitei faptul că habitaclul casei tale este perfect, te poți mândri explicând că beneficiezi de cea mai buna izolatie termica exterioara. Dacă îți vor urma exemplul, aceștia te vor primi la rândul lor într-un mediu confortabil atunci când din gazdă vei deveni tu musafir.