(P) Vrei să organizezi un picnic? Citește cum se face!


Ai în plan un picnic de familie? Este o idee grozavă! Află ABC-ul picnicului și cum poți face un meniu de picnic și ce altceva să iei cu tine! Ghid Pepco

Tag-uri:

Un picnic este ocazia perfectă de a scăpa de rutina zilnică, de a petrece timp cu cei dragi și de te bucura de plăcerile simple. Fie că ai în plan o masă romantică în doi sau o escapadă cu familia, încununată de un festin în aer liber, asigură-te că totul este bine organizat. Află ce feluri de mâncare vor funcționa cel mai bine și ce să iei cu tine la un picnic!

ABC-ul picnicului - începe cu planificarea

O ieșire de succes în aer liber necesită nu numai alegerea locului potrivit pentru picnic, ci și stabilirea unei date convenabile. Începe prin a verifica prognoza meteo - nimic nu strică planurile mai mult decât o ploaie neașteptată sau un vânt puternic.

Reține că un picnic poate fi organizat într-o varietate de locații. Prin urmare, o alegere excelentă nu va fi doar gazonul din propria grădină sau terenul de agrement, ci și o plajă, o pădure sau un parc mare, atâta timp cât se respectă reglementările locale. În unele zone nu sunt permise picnicurile sau călcarea ierbii - asigură-te că locația aleasă este potrivită din acest punct de vedere.

Pregăteşte meniul pentru picnic

O masă în aer liber are propriile reguli - mai ales atunci când nu este disponibil niciun aragaz, grătar sau foc de tabără. Nu degeaba se organizează picnicuri tipice în principal vara, când este suficient de cald și plăcut pentru ca nimeni să nu se gândească să mănânce supă fierbinte.

Ce feluri de mâncare vor funcționa bine la un picnic? Mai ales cele care pot fi pregătite în avans și luate cu tine: sandvișuri, aperitive, tortilla, fructe și legume proaspete, precum și alte tipuri de gustări, cum ar fi un platou cu brânzeturi sau mezeluri. Important este să gătești totul acasă, ambalând porțiile finite în recipiente pe care să le iei cu tine. Nu ai suficiente caserole cu capac pentru alimente? Nici o problemă - La Pepco te așteaptă caserole ieftine și practice recipiente pentru alimente și băuturi!


Cumpără vesela, tacâmurile și accesoriile necesare

Este greu de imaginat o masă confortabilă în aer liber fără farfurii, tacâmuri și șervețele. În funcție de felurile de mâncare care vor fi servite, este recomandabil să le asortezi cu vesela și tacâmurile corespunzătoare. Pentru sandvișuri, sunt suficiente farfurii, dar furculițele sau lingurile pot fi utile și pentru a mânca produse de patiserie. De asemenea, nu uita de vasele pentru servirea băuturilor - paharele sau cănile sunt ideale.

Atunci când iei masa în aer liber, nu este recomandabil să folosești vase de unică folosință din plastic subțire, care se deteriorează ușor. O opțiune mai bună este vesela reutilizabilă - fie că este din porțelan, sticlă sau plastic - care poate rezista cu ușurință la o utilizare pe termen lung. Farfurii, boluri și alte ustensile anume pentru un picnic pot fi găsite în gama Pepco la prețuri excelente.

Nu uita de textilele pentru picnic

Dacă organizezi un picnic, atunci doar pe o părută! De preferință, mare și rezistentă la umiditate și murdărie. O pătură specială pentru picnic nu costă mult și va servi întregii familii pentru mai multe sezoane. Păturile de acest tip sunt, de obicei, cu o față. Partea dreaptă este moale și confortabilă pentru a sta pe ea. Iar partea stângă este netedă, ușor alunecoasă și rezistentă la umezeală și destrămare.

Șervețelele se numără printre textilele de picnic care merită luate în aer liber. Acestea vă vor permite să vă păstrați mâinile curate și pot chiar înlocui farfuriile atunci când serviți produse precum prăjituri cu drojdie sau panini.

Merită să cumpărați un coș de picnic?

Termenul de „picnic” este asociat de multe persoane tocmai cu un anumit tip de coș de răchită, în interiorul căruia se află tacâmuri, veselă și adesea gustări de diferite tipuri. Un astfel de coș special pentru picnic nu este foarte ieftin, dar teoretic oferă tot ce aveți nevoie pentru un picnic. Chiar așa este?

Depinde de modelul specific de coș, dar și de tipul de picnic pe care doriți să-l organizați și pentru câte persoane. Coșul de picnic are o capacitate și un conținut specific. În multe cazuri, ar putea fi mai avantajos să completați singuri vesela, tacâmurile și accesoriile. Cu toate acestea, un coș de picnic poate fi util - mai ales dacă obișnuiți să faceți picnicuri cu un grup obișnuit și destul de mic.

De ce altceva merită să aveți grijă atunci când organizați un picnic?

O masă în aer liber într-un cadru verde poate fi atât de plăcută datorită faptului că are loc chiar în împrejurimile frumoase ale naturii. Pentru a vă bucura de aure la fel de plăcute data viitoare, aveți grijă și de mediul înconjurător. Luați cu dumneavoastră toate deșeurile generate în timpul picnicului - este posibil să nu existe coșuri de gunoi sau acestea pot fi pline într-o poiană din pădure sau pe malul unui lac. Este întotdeauna o idee bună să aveți la voi un sac sau o pungă de plastic în care să puneți gunoiul și să-l aruncați la locul potrivit.

Organizarea unui picnic este o plăcere și o mare atracție pentru persoanele de orice vârstă. Este nevoie doar de puțin timp pentru a organiza și pregăti masa, de o locație potrivită și de vreme frumoasă. Aceasta este o rețetă încercată și testată pentru un picnic perfect.


*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

related posts

Modifică setările cookies