Indiferent că ți-o cere locul de muncă sau vrei să fii pregătită pentru momentele în care vei fi nevoită să petreci mai multe ore în spatele volanului, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci o treabă cât mai bună și sigură:
Alege-ți cu atenție mașina
Prima mașină sau o mașină nouă pe care o vei conduce des trebuie să fie cea în care te simți bine din toate punctele de vedere. Aceasta trebuie să-ți ofere suficient spațiu, să beneficieze de comenzi ușor de folosit și să poată fi condusă în siguranță în diferite condiții. Este recomandat să îți oferi suficient timp pentru a lua o decizie înainte de a achiziționa mașina potrivită. Dacă ai copii, de exemplu, vei avea nevoie de spațiu, atât pentru aceștia cât și pentru lucrurile lor, cumpărături sau pentru bagaje când pleci în vacanță. Un Passat B5 îți oferă aceste avantaje și este o mașină ideală atât pentru oraș, cât și pentru distanțe mai mari. Un autoturism în care poți conduce confortabil te va ajuta să abordezi altfel condusul pe distanțe mari și să ai mai multă încredere în abilitățile tale de șofer.
Fă primele drumuri cu un copilot
Primele drumuri lungi după dobândirea permisului auto pot fi cele mai complicate. Ai mai multe emoții, nu ești încă stăpână pe manevrele necesare și poate ți-e teamă de viteză și aglomerație. În astfel de situații ajută să ai un companion sau un copilot care să te sprijine pe parcursul drumului. Fie că este vorba de indicații sau doar socializare, o persoană pe scaunul din dreapta va schimba atmosfera. Dacă ai posibilitatea să alegi pe cineva cu mai multă experiență la volan vei putea învăța o serie de lecții importante și vei fi mai în siguranță. Nu subestima însă puterea unei perechi de ochi fără experiență, deoarece aceștia pot fi mai atenți la ceea ce se întâmplă în trafic și te pot avertiza în timp util.
Odihnește-te, mănâncă și fă pauze
Nimic nu este mai important când conduci decât odihna și starea de bine la nivel fizic și psihic. Oboseala este o cauză majoră a accidentelor care se petrec pe șoselele din România și nu numai, iar când conduci pe distanțe mari există un număr mare de situații care îți pot pune viața în pericol. Lipsa somnului și o alimentație slabă în nutrienți provoacă o scădere a concentrării și diminuează reflexele de care ai nevoie pentru a evita pericolele. Drumurile lungi vor părea mereu greu de dus la capăt și îți vor crea stres dacă alegi să conduci în astfel de condiții. Asigură-te că dormi suficient, mănânci și te hidratezi pentru a avea parte de călătorii plăcute și relaxante.
Pentru a te obișnui cu drumurile lungi, cel mai simplu este să le faci cât mai des și să găsești o rețetă care funcționează pentru tine. Nu uita că cel mai important este să fii odihnită și pregătită pentru astfel de provocări.
sursa foto:shutterstock.com