(P) 5 cărți ecranizate pe care le poți comandă din librăria online LIBREX


Suntem siguri că ți s-a întâmplat și ție să vezi un film sau un serial și să te întrebi care a fost sursă de inspirație a producătorilor. 


S-au inspirat din fapte reale, și-au pus imaginația la contribuție sau este vorba despre adaptarea unei cărți sau a unei serii literare? De cele mai multe ori, filmele și serialele care înregistrează audiențe record sunt adaptări ale unor cărți la fel de cunoscute. În cele ce urmează, îți vom prezența cinci cărți ecranizate pe care le poți comandă din librăria online LIBREX, cu transport gratuit! 

Pachet Seria Witcher - Set 5 volume, de Andrzej Sapkowski: sfârșitul anului 2019 a readus în atenția această serie literară datorită ecranizării produse de Netflix. Primul sezon al serialului ,,The Witcher” a avut un succes enorm, astfel încât tot mai multe persoane și-au dorit să citească și cărțile. Pe scurt, cărțile prezintă povestea lui Geralt din Rivia, unul dintre ultimii vânători de monștri din regiune. În calea să spre a-și ,,întâlni destinul”, Geralt se lupta cu tot felul de creaturi inspirate din lumea basmelor. Dacă nu ai văzut încă serialul, îți sugerăm să citești cărțile prima dată! În felul acesta, vei putea analiză mai bine ecranizarea și vei ști ce detalii au fost eliminate și care au fost păstrate. 

Tuturor băieților pe care i-am iubit, de Jenny Han este o carte de dragoste pe care o vei aprecia indiferent de vârstă. Protagonista, Lara Jean este o tânăra care a scris câte o scrisoare de dragoste tuturor băieților de care a fost îndrăgostită până atunci. Însă, scrisorile nu au fost niciodată trimise, ci păstrate într-o cutie. Credea că secretul ei este bine ascuns, până în momentul în care cineva expediază toate scrisorile și viață ei este dată complet peste cap. Cartea a fost ecranizată într-un film savuros, produs de către Netflix și așa cum spuneam mai devreme, îți sugerăm să citești întâi cartea. 

Casă Bântuită, de Shirley Jackson este ideală dacă adori genul horror. Însuși Stephen King, maestrul genului horor, a spus despre această carte că este „Unul din cele două mari române cu subiect supranatural din ultimii o sută de ani.“ Cartea a fost primită foarte bine și ecranizarea nu a întârziat să apară: serialul The Haunting of Hill House îți va da fiori. Cartea prezintă parcursul a patru personaje care încearcă să găsească dovezi ale paranormalului la Hill House. Numai că totul se transformă brusc într-o investigație cu totul iesita din comun, din care este posibil să nu supraviețuiască nimeni.

Marile minciuni nevinovate, de Liane Moriarty este o carte care îți va stârni sentimente contradictorii. Stephen King o declara „O carte diabolic de bună. Amuzantă și înfricoșătoare." Trebuie să fim de acord cu el și să îți spunem că nu vei ghici deznodământul. Cartea prezintă destinul a trei femei care ascund ceva și care se vor intersecta în momentele cruciale ale vieții lor. Cartea a fost ecranizată de HBO într-un serial care momentan numără două sezoane. Soarta celui de-al treilea sezon nu a fost decisă încă. 

Omul de Castane, de Soren Sveistrup este o carte polițistă tradusă în română anul acesta și care urmează să fie ecranizată de către Netflix într-un serial ce pare promițător. Subiectul este unul înfiorător: un criminal în serie terorizează Copenhaga, iar semnătură lui este o păpușă formată din castane. Acțiunea se complică în momentul în care pe o păpușă este descoperită amprenta unei fete ucise în urmă cu un an. Poate fi o coincidență sau este un mesaj? Pentru a află răspunsul, comanda Omul de castane și lecturează-o în liniște. Este o carte atât de bine scrisă, încât sigur vei aștepta cu nerăbdare și serialul! 

 

Sperăm că ți-au plăcut recomandările noastre! Am vrea să știm care dintre aceste cărți ți-a atras cel mai mult atenția și de ce. 

related posts

Modifică setările cookies