(P) 6 beneficii ale consumului de apă


Hidratarea corespunzătoare trebuie să devină un obicei pe care să nu-l pierzi niciodată din vedere.

Tag-uri: #apa #hidratare

De cele mai multe ori, ignorăm beneficiile consumului de apă pentru sănătate, chiar dacă este o modalitate simplă și rapidă de a-ți îmbunătăți tonusul. Află care sunt cele mai importante beneficii ale hidratării optime, din rândurile de mai jos!

Consumul de apă stimulează sistemul imunitar

În funcție de nevoile fiecăruia dintre noi, cei doi litri de apă pe zi sunt extrem de necesari pentru buna funcționare a organismului. Consumul de apă în fiecare zi te ajută să arzi mai multe calorii decât într-o zi obișnuită și dincolo de satisfacerea nevoii de sete, apa stimulează și îmbunătățește sistemul imunitar. Pentru a te hidrata în fiecare zi, poți alege un abonament pentru apă, care să-ți asigure necesarul de care ai nevoie. Pentru consolidarea imunității, trebuie să eviți grăsimile naturale și să bei cât mai multă apă. Astfel, vei reduce considerabil riscul de îmbolnăvire și te vei proteja împotriva infecțiilor, a gripei și a bolilor cronice.

Consumul de apă îmbunătățește rezistența la stres

Atunci când te deshidratezi, cantitatea de apă din creier se împuținează, de aceea ești mult mai sensibil la stres. Astfel, consumul regulat de apă de-a lungul unei zile menține creierul hidratat și îți oferă mai multă energie. De cele mai multe ori, nu ai nevoie de stimulenti precum ceaiul sau cafeaua pentru a-ți crește nivelul de energie, pentru că ești obosit din cauza deshidratării. Apa te încarcă cu energie pe tot parcursul zilei, de aceea trebuie să o ai întotdeauna la îndemână.

Consumul de apă menține o greutate optimă

Pentru a menține o greutate optimă și un tonus bun, adu-ți aminte să bei apă pe tot parcursul zilei, mai ales între mese, atunci când ți se face foame. În acest fel, nu vei mai simți nevoia să servești diferite gustări. Dacă bei cel puțin două pahare de apă cu o jumătate de oră înainte de masă, vei mânca mai puțin, pentru că apa îndepărtează din senzația de foame. Mai mult, apa accelerează metabolismul și este benefică nu doar în dietă, ci în fiecare zi, atunci când regula de bază ar trebui să fie cei 2 l.

Consumul de apă previne îmbătrânirea pielii

Pentru a-ți feri pielea de acnee, puncte negre sau pete, consumul de apă reprezintă varianta ideală. Apa menține pielea fermă, luminoasă și hidratată, contribuind la prevenirea sau întârzierea apariției ridurilor, asociate cu oboseala și lipsa de hidratare. Înainte de a folosi tot felul de creme hidratante, asigură-ți necesarul de lichide pe zi și consumă cât mai multă apă.

Consumul de apă oferă energie

Dacă te simți obosit pe parcursul zilei, ține la îndemână un pahar cu apă! Deshidratarea organismului poate să ducă la apariția senzației de oboseală accentuată, iar aportul de apă aduce un efect energizant imediat. Totodată, cantitatea suficientă de apă din organism ajută inima să pompeze sângele mai bine și să transporte oxigenul și nutrienții esențiali către celule.

Consumul de apă previne hipertensiunea

Apa pe care o consumi în fiecare zi îți influențează valoarea tensiunii arteriale, întrucât reduce nivelul sodiului din corp. Consumul corespunzător de apă te ajută să previi hipertensiunea în mod natural, fără să fii nevoit să apelezi la medicamente.

Lista argumentelor și a beneficiilor pentru care ar trebui să bei cel puțin 2 l de apă poate continua. Ține cont de cele mai importante beneficii ale consumului de apă și hidratează-te corespunzător, pentru o sănătate de fier și un tonus bun.

related posts

Modifică setările cookies