(P) Cum să faci bani muncind de acasă


Pandemia cu coronavirus a schimbat brusc mersul „firesc” al lucrurilor în România. Se știe că țara noastră nu era foarte familiarizată cu „munca de acasă”.


Majoritatea locurile de muncă din România urmau programul standard de la 9 la 5, fiind însoțite de obligativitatea de a te prezenta la sediul companiei unde lucrezi. În momentul în care COVID-19 a început să își facă simțită prezența și printre români, multe companii din România și-au închis porțile fie temporar, fie definitiv. Unele au trimis angajații în regim de șomaj tehnic, în timp ce altele i-au învățat să muncească de acasă, prin intermediul diferitelor aplicații disponibile online. 

Au fost însă și companii care au fost nevoite să își concedieze angajații, lăsându-i fără loc de muncă când aveau cea mai mare nevoie de ele. Aceștia au fost cei care au trebuit să se reorienteze profesional și să se gândească la alte moduri de a câștiga bani. În această perioadă, din ce în ce mai mulți români caută joburi și activități care să le permită să muncească din confortul propriei case. Și nu ne referim acum doar la cei care și-au pierdut locurile de muncă, ci și la cei care își doresc să câștige niște bani în plus față de salariul pe care îl primesc lunar. Dacă și tu te numeri printre persoanele interesate să obțină venituri în plus, iată câteva dintre modurile în care poți face bani de acasă:

1. Fă-ți un blog și începe-ți o afacere online

Dacă ai talent la scris și multe lucruri de spus, lumea online-ului îți aduce mediul perfect în care să îți faci auzită vocea. Platforme ca WordPress te așteaptă să îți faci propriul blog dedicat cărui subiect îți este cel mai drag ție. Poate să fie un blog despre delicii culinare, un blog despre tehnologie sau un blog despre sănătate. Dacă ești specializat într-un anumit domeniu, cu siguranță sunt mulți care vor să îți citească sfaturile. Poate să fie și un blog literar populat cu poveștile tale și subiecte de suflet. Important este să fie interesant și să atragă câți mai mulți vizitatori. Pentru că, odată cu vizitatorii, apar și ofertele de reclame și câștigurile financiare.

2. Folosește-ți talentul ca freelancer

Lumea freelancerilor este din ce în ce mai vastă! Aceștia se întâlnesc pe diferite platforme populare precum Fiverr, Freelancer.ro și upwork și licitează pentru proiecte. Aceste platforme îți oferă prilejul de a-ți valorifica talentul și de a strânge bani lucrând pentru diferiți clienți. Vei întâlni clienți care au nevoie de articole de blog și conținut de website, dar și clienți care caută web designeri, programatori sau analiști. De asemenea, platformele de freelancing intermediază și joburi de asistenți virtuali, traducători și consultanți în diferite domenii. Astfel, dacă excelezi într-un domeniu, fă-ți un CV impecabil, redactează scrisori de intenție clare și atrăgătoare și aplică cu spor la diferite joburi.

3. Participă la sondaje online

Participarea la sondaje și studii de piață este una dintre cele mai vechi și mai populare metode de a face bani online. Diferite platforme, precum MOBROG, eX44/PRIM, iVOX și Talk invită participanții să răspundă la diferite sondaje și îi răsplătesc fie cu bani, fie cu vouchere de reducere și premii. Sondajele online nu îți vor aduce foarte mulți bani decât dacă ești foarte dedicat, dar cu siguranță te vor ajuta să îți suplimentezi venitul și să beneficiezi de diferite reduceri. Multe site-uri de sondaje online funcționează pe baza acumulării de puncte, care ulterior pot fi preschimbate în vouchere cadou, dispozitive mobile sau diverse abonamente.

4. Oferă meditații online

Meditațiile online se pot transforma cu ușurință într-un loc de muncă stabil, dacă înveți artele meseriei și ai înclinații spre un anumit domeniu. Meditațiile virtuale presupun întâlniri online „față-în-față” cu studentul, pentru a-i preda o anumită materie. Materia poate fi limba engleză, limba română, informatică sau orice altceva la care te pricepi și este căutat de studenții din vremurile noastre. Cea mai populară materie predată în meditațiile online rămâne însă limba engleză, pentru o oră de predare, profesorii putând primi chiar și 20 de dolari. Tot ce ai nevoie pentru a putea deveni profesor online este o conexiune stabilă la internet, un calculator și accesul la o platformă dedicată acestei profesii.

5. Joacă la cazinouri online

Mai mult un hobby, pentru venituri suplimentare, decât un loc de muncă per se, jocurile de noroc te pot ajuta să îți suplimentezi frumușel câștigurile. Nu este nevoie să fii maestru la poker sau să stăpânești arta blackjack-ului. Este de ajuns să găsești cazinouri licențiate care îți oferă bonusuri de bun venit generoase pentru a-ți încerca norocul. Poți alege să joci la cazinouri care oferă bonusuri fără depunere. Acest lucru înseamnă că vei putea să joci la diferite jocuri de noroc, fără a scoate nici un ban din buzunar. Sună bine, nu-i așa? Și, pentru a nu complica lucrurile, poți începe să joci la sloturi, cele mai simple jocuri de noroc disponibile în cazinourile online românești. Unele cazinouri oferă rotiri gratuite pentru jucătorii noi. Pot cazinourile cu rotiri gratuite să te îmbogățească? Îmbogățire este prea mult spus, însă cu siguranță te pot ajuta să îți alegi sloturi preferate, să vezi dacă îți place să joci la păcănele și să aduni câștiguri bunicele fără să investești bani. Însă, atenție la condițiile de rulaj!

related posts

Modifică setările cookies