Ținute și accesorii perfecte pentru nuntă - Cum să atragi toate privirile


A început sezonul nunților, iar cea mai mare provocare este alegerea ținutei. Chiar dacă în invitație este specificat un dress code pe care să-l respecți, alegerea unei rochii pentru ocazii speciale nu este niciodată o misiune ușoară.


De la ”black tie” la ”smart casual”, decodarea mesajelor primite de la viitori miri poate provoca o anumită anxietate atât pentru bărbați, dar mai ales pentru femei. 

Indiferent de specificul nunții, există câteva reguli pe care ar trebui să le respecți întotdeauna, în calitate de invitată. În primul rând, nu trebuie să porți alb, deoarece aceasta este culoarea miresei. Pentru a avea o ținută care să iasă în evidență, ar fi mult mai indicat să alegi ceva colorat, altfel există riscul ca mulți invitați să te felicite pentru o nuntă atât de frumoasă. 

O altă regulă spune că dacă vei merge și la ceremonia de la biserică, să îți acoperi umerii, în semn de respect pentru locul sfânt în care te afli. Nu trebuie să ai o rochie specială pentru biserică, este de ajuns să îți pui un sacou ori un șal pe umeri. 

Alegerea unei ținute și a accesoriilor nu ar trebui să implice sacrificare stilului tău personal, ci doar să respecte câteva reguli simple. După ce ai rezolvat acest criteriu, iată care sunt recomandările noastre pentru o ținută care să atragă toate privirile:

Rochie din voal cu volane și cu flori 

Este cel mai feminin model de rochie, atât datorită imprimeului cât și modelului. Imprimeul cu flori mari și culori pastel, este foarte elegant, iar volanele îi adaugă un volum senzual. La orice adiere de vânt rochia ta se va înfoia, oferindu-ți senzația că zbori. Lungimea ideală este până în pământ, iar pentru a compensa poți să optezi pentru un decolteu adânc la spate. 

Little black dress

Este o rochiță care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă, fiind cea mai versatilă opțiune, indiferent de evenimentul la care vei merge. O poți purta la un cocktail, împreună cu un colier de perle la baza gâtului, chiar și la birou, împreună cu un sacou office, dar și la nuntă, împreună cu o pereche de sandale aurii cu tocuri de 8 cm. Prinde-ți părul într-un coc lejer deasupra capului și poartă o pereche de cercei lungi, iar toate privirile vor fi îndreptate dăr către tine. 

Rochie mulată din paiete

Alege paietele pentru un efect wow, iar culoarea va spune cu siguranță cât de provocatoare îți dorești să fii. Paietele sunt un element destul de îndrăzneț, orice detaliu în plus fiind recomandat doar dacă ai o personalitate puternică. Alege o culoare metalizată dacă vrei să strălucești la propriu dar și la figurat, roșu dacă simți că sângele îți fierbe în vine sau galben dacă vrei să fii o apariție luminoasă. 

Smoking 

Dacă vrei să joci rolul inabordabilei, alege o ținută masculină prin excelență, dar care poate fi adaptată cu succes pentru o femeie care știe cine este. Un smoking poate părea o alegere foarte inexpresivă, dar dacă vei renunța să mai porți altceva decât lenjerie pe dedesubt, lucrurile vor deveni mult mai interesante. O pereche de pantofi de lac cu toc și un port țigaret, vor transmite faptul că feminitatea ta este la cote foarte înalte, indiferent ce cred alții. Iar rujul roșu aprins este ultimul detaliu care te va ajuta să construiești un look cu adevărat remarcabil. 

Rochie lungă de tafta sau catifea

Este o ținută sobră, care se potrivește mai ales dacă vei juca un rol oficial în cadrul ceremoniei, cum ar fi nașă ori soacră. Cu toate acestea, dacă vrei să ieși în evidență, poți aborda această ținută adecvată unei regine, dar trebuie să știi că va trebui să te și comporți ca atare. Această alegere va presupune un comportament sobru, fără ieșiri exagerate și fără discuții zgomotoase. 

FOTO: PIQSELS

related posts

Modifică setările cookies