3 idei de preparate de vară pentru o cină ușoară


Vara, indiferent că preferăm mediul rural, muntele sau marea, cu toții ne dorim să ne bucurăm de mesele în aer liber cu preparate lejere, colorate și însorite. Și acesta este un lucru bun, căci acest sezon este plin de rețete de vară sărate și dulci, suficiente pentru a aduce un aer de vacanță în bucătăriile noastre.


Vara, vei găsi salate mixte, carne bună la grătar, rețete vegetariene cu legume sărutate de soare și preparate ușoare din pește. Este ocazia să acorzi locul de onoare produselor de sezon magnifice în rețete de preparate de vară care îți vor fura inima.

1. Meniu de vară ușor, de pregătit la grătar 

În serile blânde de vară, fă loc meselor conviviale cu familia sau prietenii, în jurul unui grătar. Fă o schimbare de la clasicele cefe de porc și încearcă să pregătești propriile frigărui de casă. Fie că sunt de rață, pui, fie de creveți sau ton, vei găsi pentru toate o marinadă potrivită sau un sos gourmet, care să le pună în valoare. Iubitorii de arome dulci vor putea profita de ocazie pentru a aluneca pe bețele de frigărui câteva fructe de sezon, precum caisele, piersicile sau cireșele. Frigăruile sunt un preparat simplu și rapid de pregătit, fiind extrem de delicioase și mai ales versatile. Servește-le alături de un vin alb, rece sau o limonadă răcoroasă și nu uita să pregătești din timp și un cheesecake la rece, pentru a încheia acest festin estival în glorie!

2. Preparate de vară ce vor pune la loc de cinste legumele

Bogăția cea mai de preț a sezonului de vară o reprezintă fructele și legumele, care, în această perioadă, sunt deosebit de pline de arome și prospețime. Odată sosită vremea buna, dovleceii, vinetele, roșiile, ardeii și ceapa vor fi delicioase în preparate precum legumele umplute cu carne, cremele de branză sau diferitele cereale. Vor fi excelente și la grătar, preparate într-un ratatouille delicios sau gratinate în celebra musaca greceasca.

Fructele cărnoase de sezon își vor găsi locul și în preparatele sărate. Caisele, piersicile sau pepenele galben vor fi delicioase cu carnea albă, în timp ce fructele roșii și negre, precum cireșele sau zmeura, merg de minune cu pieptul de rață sau carnea roșie. Iar despre deserturile din și cu fructe nici nu mai vorbim: de la tarte și prăjituri până la salate de fructe sau creme delicioase, fructele de vară se declină în sute, dacă nu mii de rețete.

3. Poezii culinare pe bază de fructe de mare

Vacanțele de vară sunt adesea sinonime cu plaja și litoralul. Indiferent că ai sau nu posibilitatea să petreci timp la mare, poți evada cu ușurință, aducând la masa ta preparate pe bază de pește și crustacee. Gătite la cuptor, în tigaie, pe grill sau la grătar, servite cu salate verzi sau simplu, cu sos de lămâie și pătrunjel, somonul, pește-spadă, tonul, păstrăvul, creveții, sepia și calamarul sunt preparate care vor mulțumi mereu orice musafir.

Pentru o masă ceva mai festivă, acorda locul de onoare fructelor de mare în rețetele delicioase și unice, cum ar fi supa de pește, pastele cu fructe de mare, scoicile pane, poate chiar o bouillabaisse, dacă te simți îndrăzneață, și, de ce nu, o savuroasă paella spaniolă. Fructele de mare și peștele sunt alimente ușor de preparat și reprezintă o masă lejeră și delicioasă în orice moment al zilei.

Trezește-ți papilele gustative cu aromele sezonului și tratează fiecare cină de vară ca pe o călătorie! Nu vei regreta!

Sursa foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies