7 trucuri ca să te miști mai repede în bucătărie când gătești


Rareori se întâmplă să ai tot timpul din lume ca să pregătești o masă de prânz sau o cină așa cum îți dorești. 


Pentru că deseori ești prinsă între mai multe sarcini, și gătitul trebuie să fie făcut cât mai eficient, fără să pierzi prea mult timp, iar mâncarea să rămână în continuare la fel de gustoasă, așa cum îți dorești. Dacă pui pasiune și plăcere în ceea ce faci, în mod clar lucrurile vor ieși cum vrei. Unde putem să te ajutăm noi este să reduci din timpul petrecut în bucătărie.

 

7 trucuri ca să te miști mai repede în bucătărie când gătești:

 

1. Folosește-te de toate accesoriile pe care le ai în bucătărie

Atunci când vine vorba despre pregătirea alimentelor, ai putea prefera de multe ori să faci totul de mână. Dar când vine vorba, spre exemplu, de tocat, nu are rost să te complici și să pierzi timp inutil, când poți să folosești foarte ușor un mixer extrem de eficient, care te va ajuta să toci legume, pentru un sos delicios sau carne pentru un amestec perfect de burger. 

Prima lecție în bucătărie este să te folosești de toate accesoriile pe care le ai la dispoziție și să pui cuptorul la încălzit. Vei grăbi procesul și mâncarea va ieși la fel de bună, dacă nu chiar mai bună. În acest caz, vorba veche care spune că „graba strică treaba” nu se va aplica.

 

2. Organizează-te

Chiar dacă nu folosești o rețetă scrisă, este important să-ți notezi sau memorezi pașii de urmat în bucătărie. În acest fel vei fi mai bine organizată și vei putea să faci mai multe lucruri în același timp. Aragazul are patru ochiuri și ai și un cuptor la dispoziție. În realitate, poți să le folosești pe toate în paralel, pentru ca legumele puse la abur, cartofii de la cuptor și carnea de pe grătar să se facă în același timp.

 

3. Pune apa la fiert imediat

Dacă trebuie să fierbi, atunci primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui imediat apa pe foc, ca să nu aștepți cu legumele tocate până se încălzește oala. De asemenea, pune un capac, pentru a grăbi procesul de fierbere.

 

4. Un platou cu toate alimentele pe care le vei folosi

De multe ori, chiar dacă nu realizezi, cel mai mult timp se pierde în drumul repetat de la frigider către blatul din bucătărie. Acesta este și motivul pentru care este indicat să iei un platou mare pe care să-l umpli cu toate alimentele pe care ai de gând să le folosești, ca să nu stai mereu să te uiți prin frigider după ce altceva îți mai trebuie.

 

5. Un coș pentru resturi la picioarele tale

Una este coșul de gunoi din bucătărie, alta este coșul de resturi atunci când gătești. Este foarte important să ai mereu la picioare un coș pentru resturile alimentare pe care nu le vei mai folosi. În loc să te aglomerezi pe blat și să îl murdărești, poți arunca direct resturile în coșul de la picioarele tale. Așa, nici nu vei face mereu drumul până la gunoiul de sub chiuvetă și nici nu vei mai pierde atât de mult timp făcând curățenie la final, după ce ai terminat de gătit.

 

6. Folosește mereu tigăi late

Exceptând cazurile speciale când trebuie să gătești într-o baie de ulei, cel mai indicat mod prin care poți găti rapid este folosirea tigăilor foarte late. Așa, toate alimentele vor fi expuse direct suprafeței încinse și totul va dura mai puțin.

 

7. Taie totul mărunt

Chiar dacă vrei să gătești la abur, la grătar sau prin fierbere, vei reduce timpul enorm dacă vei tăia totul mărunt, de la carne, la legume. Astfel, toate se vor găti mai repede, spre deosebire de cazurile în care le lași feliate sau bucăți întregi.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: LightField Studios

related posts

Modifică setările cookies