In bucataria romaneasca, ciorba este aproape nelipsita de la masa de pranz, iar borsul este unul dintre ingredientele esentiale din reteta, care se regaseste in majoritatea gospodariilor. Datorita bogatiei legumelor gustoase de la noi, a altor ingrediente de buna calitate (carne, smantana) si a verdeturilor aromatice, ciorbele noastre sunt foarte variate, sanatoase si hranitoare. Mai mult, fiind destul de usor de preparat, ciorba se afla pe primele pozitii pe lista de preferinte culinare ale romanilor.
Ciorba poate fi chiar preparatul-vedeta la o masa festiva pe care o organizezi in zilele de sarbatoare. De exemplu, pentru masa de Paste, ciorba de miel este traditionala. Pentru a obtine gustul sau autentic acrisor, nu uita sa folosesti un ingredient esential – borsul. O solutie practica si mereu la indemana este borsul deshidratat, sub forma de pudra. Acesta contine toate acele ingrediente sanatoase din borsul clasic (acid lactic, tarate, porumb etc.), un amestec de legume si ierburi aromatice si are avantajul de a nu dilua ciorba.
Datorita formulei pudra, acest tip de bors ofera ciorbei mereu acelasi gust acrisor si fin, fara a suferi modificari odata cu trecerea zilelor. Pe langa toate acestea, cel mai mare avantaj al borsului pudra este ca te ajuta sa prepari, dintr-un singur plic, un numar mare de portii, fiind eficient si economic.
Convinge-te de beneficiile borsului pudra si pregateste la masa de Paste aceasta Ciorba de miel:
Ingrediente
• Carne de miel- 1000g
• Ceapa- 2
• Morcov- 2
• Telina- 1
• Ceapa verde- 2leg
• Orez - 200g
• Leustean- 1leg
• Patrunjel (legatura)- 1leg
• Bors pudra- 60g
• Ulei de floarea soarelui- 40ml
• Apa- 2000ml
Cum se prepara
• Morcovii, telina si ceapa se curata, se taie marunt, se calesc in ulei si se pun la fiert in 2 l de apa. Separat carnea de miel se portioneaza, se spala, se opareste si se spala din nou.
• Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga carnea si orezul si se continua fierberea inca 15 minute.
• Separat ceapa verde se spala, se curata, se taie marunt, se inabusa in ulei si se adauga in oala cu carne impreuna cu 60g de bors pudra si se fierbe 5 minute.
• Se opreste focul si se adauga leusteanul si patrunjelul curatat, spalat si taiat marunt. Borsul se serveste cu verdeata taiata marunt deasupra.
Folosind borsul pudra, obtii gustul perfect al ciorbei facute in casa, zi dupa zi, farfurie dupa farfurie.
Citeste mai multe retete gustoase pe www.retetaperfecta.ro.