Borsul pudra - o solutie practica si mereu la indemana pentru o ciorba delicioasa. Cum prepari un delicios bors de pui


Borsul de pui este unul dintre preparatele preferate ale romanilor. Nelipsit la masa de pranz, borsul de pui poate fi preparat si de cea mai neexperimentata gospodina cu ajutorul unui ingredient care il face instant mai gustos - borsul pudra.


Pentru cine nu consuma miel la masa de Paste, borsul de pui este o alternativa excelenta: este la fel de delicios si are si mai putine calorii. Orice gospodina il poate prepara, mai ales ca acum are un aliat de nadejde: borsul pudra. 

Borsul deshidratat este o solutie practica, ce poate prezenta avantajele unui produs sigur, de calitate, mai ales daca gustul acru a fost obtinut din fermentatie naturala (ca la borsul clasic) si nu este doar acid citric cu sare si ierburi aromatice.

Datorita formulei pudra, acest tip de bors ofera ciorbei mereu acelasi gust acrisor si fin, fara a suferi modificari odata cu trecerea zilelor. Pe langa toate acestea, cel mai mare avantaj al borsului pudra este ca te ajuta sa prepari, dintr-un singur plic, un numar mare de portii, fiind eficient si economic.

Un alt mare avantaj este legat de faptul ca, folosind bors pudra, nu trebuie sa va diluati ciorba cu o cantitate semnificativa de bors, consistenta si gustul produsului final ramanand mai bogat.

Iata o reteta usoara si delicioasa de BORS DE PUI: 

Ingrediente:

  • carne de pui : aripioare ,spate 
  • 1 plic de bors pudra
  • sare si piper dupa gust
  • 2 morcovi dati pe razatoare
  • 1 cutie mica de rosii in bulion 
  • 1 ceapa 
  • 1 pastarnac micut 
  • 1 ardei gras 
  • 1 lingura Delikat
  • 2-3 cartofi 
  • 1- 2 maini de paste, taitei sau fidea 
  • 1 ou 
  • 1 legatura de leustean verde

Cum se prepara: 

  • Punem bucatile de carne la fiert in apa rece, dupa ce incepe sa fiarba luam toata spuma sau schimbam apa.
  • Adaugam legumele tocate marunt, morcovul si pastarnacul date pe razatoare, ceapa si ardeiul gras tocate marunt .
  • Dupa ce legumele se fierb circa 20 minute sau pe jumatate adaugam cartofii si pastele. Apoi adaugam rosiile tocate marunt si sucul acestora .
  • Dupa ce si acestea din urma sunt fierte adaugam 1 lingura de bors, 1 lingurita de sare si 1 lingura de Delikat de legume. Gustam si mai adaugam bors daca este nevoie. La final batem oul cu 3-4 linguri de zeama din ciorba si il adaugam in vas dupa ce stingem focul. La final presaram lesuteanul tocat marunt.

Citeste mai multe pe retetaperfecta.ro

  • Borsul pudra - o solutie practica si mereu la indemana pentru o ciorba delicioasa. Cum prepari un delicios bors de pui

related posts

Modifică setările cookies