Calamar umplut cu peste si fructe de mare


Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.

Tag-uri:

INGREDIENTE:

Peste: Calamar Somon Biban Creveti

Legume:

Varza Kale Rosii Usturoi Ardei gras Vinete Patrunjel Busuioc Oregano Ulei aromatizat Sare de mare

MOD DE PREPARARE:

Se pregateste intai garnitura. Se blanseaza varza kale in apa clocotita cu sare, apoi se scoate in apa rece. 

Se taie felii vinetele si ardeiul gras rosu si galben, se pun la copt pe gratarul incins, stropindu-le inainte cu ulei aromatizat. Dupa coacere, se iau de pe grill, le taie cubulete si se asezoneaza cu oregano, busuioc si piper. Intre timp se taie rosiile, se calesc in tigaie cu ulei de masline, usturoi si patrunjel, se lasa sa se raceasca pentru ca, la final, sa se amestece cu restul legumelor pana ce isi imprumuta toate aromele. 

Calamarul, se curata si se blanseaza in apa clocotita pentru a-si pastra forma circulara mai rigida astfel incat sa poata fi umplut cu usurinta. Somonul, bibanul si crevetii se tin intr-o marinata din sare si zahar brun pana ce este absorbit excesul de apa, apoi se blanseaza si ele. Pestele se introduce in tubul de calamar, iar crevetii se pun 1-2 minute pe gratar si apoi completeaza umplutura calamarului. 

La décor se foloseste un inel metalic pentru montarea legumelor, care apoi este inlocuit de un invelis realizat din frunze de varza kale, iar calamarul umplut, vedeta farfuriei, se taie rondele si se aseaza langa legume. 

related posts

Modifică setările cookies