Chef FOA te invata sa faci un burger delicios


Chef Foa face niste burgeri deliciosi, motiv pentru care va fi si in juriul de la BurgerFest, unde mai multe restaurante se intrec in crearea celui mai bun burger. Am profitat si l-am rugat sa dezvaluie pentru Foodstory.ro reteta lui de burger.

Tag-uri:

Inainte de toate, pentru a face un burger bun, Chef FOA iti sugereaza sa tii cont de doua semipreparate importante: chifla si, in special, amestecul de carne.

“Daca ai buget sau vrei sa te rasfeti, atunci iti recomand sa incepi cu o bucata de antricot marmorat (adica "impanat" cu grasime), raportul grasime-carne sa fie balansat. Daca doresti sa iti toci singur carnea, iti sugerez sa o toci la cutit de mana”.

Iata reteta:

Ingrediente pentru 2 portii:

2 buc chifla 400g antricot de vita 10g unt 100 g ceapa alba wiskey 80g Cheddar 100 g Rosii 50 g Salata romana bacon 0.1 kg 50g ceapa rosie 60g castraveti murati in otet mustar Dijon maioneza tabasco ketchup

Preparare:
Intr-o cratita, pe foc, se pune la calit in putin unt ceapa alba cu o foaie de dafin si piper si se rumeneste amestecul. Apoi, se stinge totul cu putin Wiskey, daca-ti place adaosul de aroma. Se lasa la racit si se scoate dafinul si se amesteca cu carnea tocata. Se framanta bine sa se lege carnea si in felul acesta nu se mai desprinde pe gratar. Apoi, modelezi bile de carne egale pe carne le turtesti la o dimensiune mai mare decat chifla cu 2 cm si o grosime de un deget jumatate, minim. Se lasa carnea la rece.

Dupa aceea, se taie ceapa rosie, rosia si castravetele murat in otet. Se pregateste mustarul Dijon si maioneza de casa cu putina ceapa verde. Se taie doua felii de cheddar afumat si maturat si se spala si taie salata.

Se scoate carnea din frigider si se incinge bine gratarul.  Se unge carnea cu putin ulei, se da cu sare si piper si se pune pe gratar. Dupa un minut se intoarce burgerul si se pune putin mustar Dijon si tabasco peste. Carnea trebuie gatita mediu.

Se pune si baconul pe gratar si atunci cand carnea este aproape gata si baconul destul de crocant, se face un turn impreuna cu cheddar-ul. Se pune si chifla taiata in doua sa se rumeneasca si apoi se monteaza burger-ul dupa bunul plac.

Sfat: un burger bun se face din ingrediente cat mai proaspete si naturale, asa ca de ce sa nu-l savurezi cu o bautura pe masura? Iti recomandam Ciuc 0.0, o bere cu fara alcool si cu ingrediente 100% naturale, care merge incercat la orice masa, chiar si la pranz.

Sa ai pofta si nu uita: Burger Fest are loc intre 22 si 24 mai, la Verde Stop din Bucuresti.

 

related posts

Modifică setările cookies