INGREDIENTE:
Cotlet de miel:
Crusta mentolata:
Menta Fistic crud Ulei de masline Pesmet pankoEmulsie de hrean:
Hrean LapteSos de hribi:
Ulei de masline Salota Hribi Smantana lichida UntJeleu de urzici:
Salota Usturoi Agar-agar Ulei de masline UrziciGarnitura:
Morcovi Sfecla Sparanghel Varza de Bruxelles Hribi Baby zucchini Baby vinete Ardei Ou de prepelita Ulei de maslineRosii confit:
Rosii cherry Rosii galbene Ulei de masline Ras el hanout CimbruMamaliga:
Apa Lapte Trufe Unt SareMOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, crusta mentolata este realizata din menta blansata si amestecata intr-un blender cu fistic crud, ulei de masline si pesmet panko. Cotletul de miel este asezonat cu sare si piper, brezat in tigaie, apoi uns cu mustar de Dijon si imbracat in crusta realizata anterior.
Pentru sosul de hribi, intr-o tigaie cu ulei de masline si unt se soteaza salota, apoi se adauga hribi, smantana lichida, dupa care intregul amestec se da prin blender si se toarna intr-un sifon.
Emulsia de hrean este realizata din hrean si lapte amestecate cu ajutorul unui blender.
Garnitura este compusa din legume preparate in mai multe moduri: morcovii, varza de bruxelles si sparanghelul sunt blansate, apoi scoase in apa cu gheata; sfecla se introduce la cuptor, iar intr-o tigaie cu ulei de masline se soteaza hribi, baby zucchini si baby vinete. Ouale de prepelita se fierb aproximativ 2 minute si 15 secunde, apoi se scot in apa cu gheata.
Mamaliga realizata din apa, lapte, sare, unt si trufe va fi innobilata la final cu un jeleu de urzici realizat din ulei de masline, salota, usturoi, agar-agar si urzici.
Pofta buna!