Cum ar trebui să arate masa de Crăciun. Recomandări de la PrăjiturEla: "turta dulce e la mare căutare"


PrăjiturEla Mihaela Sava se pregătește de sărbători cu bunătăți care mai de care mai alese! Semifinalista emisiunii Bake Off de la PRO TV, oferă pentru cititoarele Perfecte.ro câteva idei pentru meniul de Crăciun și Revelion! 


Dacă nu știți încă cu ce să vă serviți invitații sau ce să puneți pe masa de Crăciun, iată câteva tipsuri utile!
   

GALERIA FOTO MAI JOS


Cum a luat naștere proiectul PrăjiturEla?

Îmi plăcea foarte mult să gătesc și să pozez ce gătesc. La început îmi înnebuneam prietenii cu rețetele nou descoperite și create. Așa că, la sugestia lor am făcut un jurnal online, un caiet de suflet în care pot să aștern atât rețete, cât și povești, descoperiri și experiențe. 
   
Momentul găsirii numelui este ușor amuzant: au venit prietenele mele la cină și împreună cu ele și cu soțul meu am ales acest nume. A fost o seară foarte efervescentă, cu multe glume legate de obiceiurile, „defectele” sau atuurile mele. Important era ca numele să fie românesc, simpatic și să se termine în „Ela”, deoarece așa îmi spun prietenii. După multe strofocări, PrajiturEla a fost cel pe care l-am crezut cel mai potrivit. Îmi place în continuare și nu l-aș schimba.

 
Ai fost semifinalistă la Bake Off, emisiunea de la PRO TV! Ce ai avut de învățat din această experiență?

A fost o experiență extraordinară, frumoasă, dar și foarte grea. Am învățat că pentru a realiza ceva trebuie să muncești mult, am învățat ce înseamnă viața în televiziune și câtă muncă se află în spatele camerelor de luat vederi și am învățat că pot să îmi depășesc limitele. 
   
Cum ar trebui să arate masa de Crăciun? Ce să conțină?

 
În primul rând masa de Crăciun trebuie să îi aibă pe cei dragi alături. Când însă vine vorba de ospăț… sunt născută și crescută într-o familie românească, bunătățile care nu ne lipsesc de pe masă de sărbători sunt preparatele din carne de porc, sarmale și prajiura Chinezoaică făcută de mama mea. În ultimii ani masa noastră de Crăciun mai conține și bunătăți făcute de mine. 
   
Ce rețete și bunătăți urmează să pregătești?

Mama mea va face felurile tradiționale, eu mă voi ocupa de deserturi speciale și poate câteva salate. Anul acesta pe listă avem turtă dulce și faimoasa mea tartă cu lapte condensat și lime.  


Ce recomandări ai pentru aceste sărbători de iarnă și ce este un “must” în cooking acum, la sfârșit de an?

Obligatoriu turtă dulce făcută și decorată împreună cu juniorii familiei. De Crăciun, o friptură de porc alături de un alt fel de garnitură: piure de cartofi dulci  sau mazăre, dulceață de ardei iute și salată de andive.
 
De Revelion un platou de brânzeturi cu fructe, dar și un desert pe bază de jeleu de spumant sau suc de merișoare. Bineînțeles, să nu uităm și de preparatele făcute și pentru membrii familiei care au diferite intoleranțe alimentare. 
 
Dacă avem musafiri de Revelion, ce ar trebui să conțină meniul și masa pe care o pregătim?

Eu am avut anul trecut invitați la masa de Revelion. Le-am pregătit ca antreu o salată de adinve cu brânzeturi tartinabile și zmeură, o friptură de porc cu 3 garnituri și un tort cu ciocolată. 
 
Că desert, cu ce ne “delectam” în această perioadă?

În această perioadă avem tendința să facem cât mai multe deserturi. Recomandarea mea este ori o tartă cu cremă, ori un tort ciocolatos. 

   
Care sunt cele mai tari rețete ale tale? Ce anume îți iese cel mai bine și ce nu?

Cele mai tari, adică cele mai iubite rețete ale mele sunt 2 rețete extrem de simple: cartofi la cuptor cu crustă de mălai și tarta cu lapte condensat despre care vă vorbeam mai sus. Cel mai bine îmi ies, veți râde, fripturile și deserturile. Știu că nu au legătură, însă  cred că aici mă descurc cel mai bine în a echilibra gusturile.
 
Ce nu ai găti niciodată și de ce?

Uff, e o întrebare grea pentru că mă duce cu gândul la popoarele asiatice care mănâncă animale pe care noi nu concepem să le mâncăm. 

  • Cum ar trebui să arate masa de Crăciun. Recomandări de la PrăjiturEla: turta dulce e la mare căutare

related posts

Modifică setările cookies