Delikat da savoare mancarurilor tale preferate. Il poti folosi la ciorbe, tocanite sau fripturi. Gospodinele stiu ca doar o ligurinta poate face minuni pentru un pui la cuptor, cartofi gratinati sau aripioare condimentate.
Pentru a-ti impresiona musafirii cu o reteta delicioasa si sanatoasa, iti recomandam sa le pregatesti piept de pui cu rucola si branza de capra. Pentru acest preparat, ai nevoie de: ardei gras rosu (2 bucati), bacon (200 g), piept de pui (600 g), rucola (200g), ulei de masline (4lg), vin alb (3 linguri), branza de capra (200g) si ingredientul minune: Delikat Gaina (1 lingurita)
Pieptul de pui se spala, se usuca cu un prosop de hartie si se taie in 4 bucati, pe care le aplatizam apoi cu un ciocan de snitele. Separat, amestecam Delikat Gaina cu uleiul si vinul. Cu acest amestec ungem pieptul de pui pregatit anterior.
Ardeiul gras se pune la copt in cuptor intr-o folie de aluminiu la 200˚C pentru 20 de minute. Apoi, se lasa la racit, se curate se coaja si seminte si se taie in forma dreptunghiulara.
Pe fiecare bucata de piept de pui condimentat se asaza cate o folie de branza de capra, o felie de ardei si putina rucola. Se ruleaza si se imbraca in bacon, apoi se pun pe hartie de copt in tava la cuptor. Il poti servi cald cu diverse garnituri.
Timp de 4 decenii, Delikat a ajutat gospodinele din Romania sa gateasca retete delicioase. Acum, la aniversarea a 40 de ani, Delikat sarbatoreste prin lansarea unui ambalaj special, decorat cu brau de sarbatoare. Acesta a fost creat de Anca Dragu, designer si specialist in pictura pe portelan.
“Am pornit creatia de la ideea echipei de brand de a celebra aniversarea a 40 de ani in Romania a brandului Delikat. Pe ei i-au atras creatiile mele inspirate de motivele romanesti pe care le-am ilustrat intr-o colectie de portelan numita <Rapsodia romana>, iar mie mi-a placut ideea, mai ales ca iubesc tot ce tine de romanesc authentic.”, povesteste designerul.
Anca Dragu este creatorul brandului Una ca Luna. Pasionata de creatie si pictura, s-a specializat in pictura pe portelan incepand din 2007. A urmat cursuri de pictura si de specializare in pictura pe portelan, atat in Romania, cat si in strainatate, iar in prezent studiaza Ceramica la Unarte
“Initial m-am gadit la hora pe care am ilustrat-o sub forma unui brau ce imbraca pachetul, dans romanesc care are o semnificatie aparte pentru noi si transmite ideea de sarbatoare. Hora este elementul principal al braului de sarbatoare ce imbraca pachetul aniversar. Braul este un element iconic al portului romanesc, in unele zone din tara, braul incepea a fi purtat de fete la varsta maritisului”, spune specialista in pictura pe portelan.
Delikat isi pune braul si celebreaza 40 de ani de prezenta in Romania si in bucataria multor gospodine. “Simbolurile ce apartin portului si traditiilor romanesti au o semnificatie aparte pentru fiecare dintre noi, le putem oferi noi valente contemporane pentru a le transmite mai departe”, spune Anca Dragu.
Acesta este un articol publicitar.